Ruotsidemokraattien valtiopäiväedustajaa syytetään lievästä pahoinpitelystä

Ekeroth on ottanut aikalisän valtiopäivien oikeusvaliokunnasta ja luopunut tehtävistään puolueen kansainvälisenä sihteerinä pahoinpitelyepäilyn tultua julkia marraskuussa.

Kent Ekeroth kuvattuna vuonna 2011. Kuva: Janeric Henriksson / EPA

Ruotsidemokraattien valtiopäiväedustaja Kent Ekerothia vastaan on nostettu syyte lievästä pahoinpitelystä, kertovat Ruotsin mediat. Ekeroth kiistää syytteen ja selittää toimineensa itsepuolustustarkoituksessa.

Epäilty pahoinpitely tapahtui tukholmalaisen yökerhon edustalla marraskuun loppupuolella. Ekeroth pyrki yökerhoon, mutta ovimiehet kielsivät häneltä sisäänpääsyn.

Yökerhoon jonottanut 20-vuotias mies heitti Ekerothille alentavan kommentin, ja nyt valtiopäiväedustajaa syytetään miehen lyömisestä avokämmenellä kasvoihin. Tapahtumat tallentuivat yökerhon valvontakameroihin.

Ekerothin mukaan jonossa seisonut mies kävi ensin hänen kimppuunsa, ja lyönti oli itsepuolustusta. Ekeroth teki miehestä rikosilmoituksen.

Valvontakameroiden kuvat eivät kuitenkaan tue selitystä, eikä poliisitutkinta ole johtanut syytteisiin 20-vuotiasta miestä vastaan.

Pahoinpitelyepäilyn jälkeen Ekeroth on ottanut aikalisän valtiopäivien oikeusvaliokunnasta. Lisäksi hän on luopunut tehtävistään puolueen kansainvälisenä sihteerinä.

– Kent Ekerothilla on aiemmin ollut suuri rooli puolueessa, mutta nyt hän vaikuttaa joutuvan yhä enemmän vallan ytimen ulkopuolelle, arvioi Ruotsin television (siirryt toiseen palveluun) poliittinen kommentaattori Mats Knutson.

Ekeroth on aiemminkin joutunut öisiin katutappeluihin. Kesällä 2010 hän kuvasi itse kännykkäkameralla videon, jolla kolme ruotsidemokraattien poliitikkoa riiteli Tukholman keskustassa baari-illan jälkeen. Expressen-lehti julkaisi videon nettisivuillaan.