Yhteistyötä matkailussa ja markkinoinnissa: Kotka mukaan Alvar Aalto -verkostoon

Kotka on mukana kymmenen muun kaupungin kanssa perustamassa Aalto-kaupunkien yhteistyöverkostoa. Tavoite on lisätä Aallon tunnettuutta.

Alvar Aalto
Ala-aula
Sunilan tehtaanjohtajan asunto Kantola on Alvar Aallon suunnittelema.YLE Anna Huittinen

Kotka on ensimmäisten joukossa mukana Alvar Aalto yhteistyöverkostossa. Aalto-kaupungeille perustetun verkoston tarkoitus on tiivistää yhteistyötä kaupunkien välillä ja kasvattaa Aallon tunnetuutta ja brändiä kotimaassa ja ulkomailla. Kotkan kanssa verkostoa ovat perustamassa kymmenen muuta kaupunkia, joiden joukossa ovat muun muassa Helsinki, Jyväskylä ja Seinäjoki.

Aalto-kaupunkien verkostoon voi liittyä suomalainen tai ulkomaalainen kaupunki tai kunta, jonka alueella on vähintään yksi Alvar Aallon toteutunut merkittävä suunnittelukohde. Kaiken kaikkiaan Aalto-kaupunkeja löytyy nelisenkymmentä ympäri maailman.

– Idea Aalto-kaupunkien verkostosta on ollut idullaan jo pidemmän aikaa. Kaupunkien väliselle yhteistyölle on selvä tilaus, kertoo Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh tiedotteessa.

Vapaamuotoinen verkosto mahdollistaa mukana oleville kaupungeille ja Alvar Aalto -säätiölle entistä tiiviimmän ja monipuolisemman yhteistyön erityisesti Aaltoon liittyvän viestinnän, markkinoinnin, matkailun sekä näyttely- ja tapahtumatuotannon osalta.

Alvar Aalto on suunnitellut Kotkan Sunilan tehdasalueen.