Seitsemän uutta Suomi-emojia julki: Saamen lippu, Tom of Finland, mummo potkukelkalla...

Suomi julkaisee tänään, saamelaisten kansallispäivänä, seitsemän uutta Suomi-emojia. Finland emoji -kokoelma täydentyy Saamen lipulla, Tom of Finlandilla ja arktista osaamista, luontoa sekä hauskuutta kuvaavilla aiheilla.

alkuperäiskansat
Suomi emojit

Suomi julkaisee tänään, saamelaisten kansallispäivänä, seitsemän uutta Suomi-emojia. Finland emoji -kokoelma täydentyy Saamen lipulla, Tom of Finlandilla ja arktista osaamista, luontoa sekä hauskuutta kuvaavilla aiheilla.

Senaatintorin eksynyt jääkarhu, mummo lumessa ja revontulet

Suomi on Euroopan unionin pohjoisin valtio ja koko maan lasketaan kuuluvan arktiseen alueeseen.

– Suomi on yksi maailman johtavia valtioita arktisesta sijainnista johtuen, ei siitä huolimatta. Emme ole kuitenkaan ainoastaan sopeutuneet ilmastoomme, vaan osaamme siitä myös nauttia, ulkoministeriön Eurooppa- ja lähialueviestinnän yksikön päällikkö Ville Cantell sanoo tiedotteessaan.

Uudet kuvakkeet on tehty myös huomioimaan toukokuussa alkava Arktisen neuvoston Suomen puheenjohtajuus.

Yksi emojeista kuvaa Helsingin Senaatintorille eksynyttä jääkarhua (”Jääkarhu, jota ei ole”). Toinen kuvaa mummoa potkukelkalla, joka menee vaikka läpi harmaan talven. Yhdessä emojissa on revontulia.

Suomi emojit

Saamenlippu kunnioittaa Euroopan ainoaa alkuperäiskansaa

Saamen lipulla on haluttu kunnioittaa Euroopan ainoaa alkuperäiskansaa. Saamen lippua ei ole saatavilla Unicode-emojeissa, jotka ovat valmiina päätelaitteissa.

Arktiset emojit, aiemmin julkaistut ja uudet, löytyvät yhtenä, esim. opetustarkoituksiin hyvin soveltuvana, kokonaisuutena täältä (siirryt toiseen palveluun).

Tom of Finland -emoji tasa-arvoisen avioliittolain kunniaksi

Tom of Finland –elokuva saa ensi-iltansa 24.2.17. Ensi-illan sekä maaliskuussa voimaan tulevan tasa-arvoisen avioliittolain kunniaksi Suomi lisää samalla emojikokoelmaansa Tom of Finland –emojin.

Suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen (1920–1991) globaali vaikutus ihmisoikeuksiin, seksuaalivähemmistöjen itsetuntoon ja suvaitsevaisuuden lisäämiseen on ollut, ja on yhä merkittävä.

– Touko Laaksonen lasketaan usein Suomen kuuluisimmaksi kuvataiteilijaksi ja hänen töitään on mm. Helsingissä sijaitsevan nykytaiteen museo Kiasman, New Yorkin modernin taiteen museon sekä Los Angelesin modernin taiteen museon kokoelmissa, tiedotteessa kirjoitetaan.

Suomi-emojit maailmanlaajuinen hitti

Suomi julkaisi ensimmäisenä maana maailmassa valtiolliset emoji-kuvasymbolit joulukuussa 2015 osana ulkoministeriön tuottaman ThisisFINLAND-maakuvasivuston joulukalenteria, sekä täydensi kokoelmaa viimeksi suomalaisuuden päivänä keväällä 2016.

Suomi-emojikokoelma on ollut maailmalla valtava hitti, saadeen lukuisia kansainvälisiä palkintoja sekä tavoittaen lähes 200 miljoonaa ihmistä. Valtiolliset emojit jaksavat yhä kiinnostaa.

– Näidenkin uusien emojien suunnittelussa on vältetty tiukkapipoisuutta. Toisaalta ne välittävät selvästi omaa viestiään siitä, mitä Suomi pitää tärkeänä: luonnon monimuotoisuutta ja luontevaa yhteiseloa sekä luonnon asettamien haasteiden että toistemme kanssa, ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman kertoo.

Finland emojis -kokoelmassa on nyt yhteensä 56 emojia, jotka ovat ladattavissa App Store- ja Google Play -sovelluskaupoista ilmaiseksi. Emojit voi ladata myös kuvina ThisisFINLAND-maakuvasivustolta (siirryt toiseen palveluun). Emojikuvaukset julkaistaan tavanomaisten ThisisFINLAND-kielten (englanti, espanja, kiina, venäjä, saksa, ranska, portugali, arabia) lisäksi myös japaniksi, sillä emojit ovat Japanista lähtöisin oleva symbolikieli.