Rinne jatkaa SDP:n puheenjohtajana: "Vahva mandaatti" – katso tunnelmat ratkaisun hetkellä

Antti Rinne varmisti toisen kauden puheenjohtajana jo vaalin ensimmäisellä kierroksella selvin lukemin.

politiikka
Antti Rinne iloitsee jatkamistaan SDP:n puheenjohtajana vierellään Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne jatkaa puolueen johdossa. Rinne sai vaalin ensimmäisellä kierroksella 281 ääntä, joilla hän varmisti jatkopestin kolmeksi vuodeksi. Rinne sai yli puolet annetuista äänistä.

Paikkansa uusinut Rinne piti ensimmäisen kierroksen voittoa vahvana mandaattina johtaa puoluetta ja viedä asioita eteenpäin.

Rinne totesi Ylen haastattelussa selvän voiton jälkeen, ettei jatko tullut aivan yllätyksenä, koska ehdokkaiden kampanjaväki seuraa aina taustalla, millainen kannatus heillä on.

– Nyt kävi näin. Toivoin puheenjohtajakampanjaa, koska se avaa kansalaisille puolueen linjauksia. Myös puolueen sisällä käytiin keskustelua, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan SDP:n julkisuudessa esillä olleet linjaerimielisyydet ovat nyt takanapäin. Hän piti puheenjohtajakampanjaa tervehdyttävänä.

– Puolueen piirihallitusten jäsenille tehdyssä kyselyssä yli 88 prosenttia oli sitä mieltä, että puolue kulkee yhtenäisellä linjalla eteenpäin. Uskon, että puoluekokouksen ympärillä käyty keskustelu on vahvistanut SDP:tä. Me osaamme ehkä tästä eteenpäin voittaa vaaleja, Rinne vakuutti.

Antti Rinne, Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen puoluekokouksessa Lahdessa.
Antti Rinne, Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen puoluekokouksessa ennen Rinteen uudelleenvalintaa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Harakka sai 159, Tuppurainen 55 ääntä

Antti Rinne kiitti puoluekokousväkeä luottamuksesta heti valintansa jälkeen.

– Hyvät toverit. Kiitän nöyränä teidän edessä luottamuksesta. Pyrin tekemään kaiken niin hyvin kuin osaan. Haluan olla teidän kanssa yhdessä viemässä pohjoismaista hyvinvointivaltiota eteenpäin, Rinne sanoi.

Rinteen haastajat jäivät kauas hänen luvuistaan.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Timo Harakka keräsi 159 ääntä. Toisen kauden kansanedustaja Tytti Tuppurainen sai 55 ääntä. Rinne kiitteli Harakkaa ja Tuppuraista hienosta puheenjohtajakampanjasta ja pyysi kilpakumppanit lavalle kanssaan.

– Toivon, että Suomea kiertänyt puheenjohtajakampanja jatkuu menestykseen kuntavaaleissa. Sosiaalidemokraattinen puolue tulee olemaan suurin kuntapuolue. Suurin ja tärkein toiveeni on, että lähdemme täältä huomenna voittamaan vaaleja yhtenäisenä joukkona, Rinne sanoi ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Antti Rinne
Antti Rinteen kiitospuhe heti valinnan jälkeen.