Teijon luontokeskus vuokrataan yrittäjälle

Yrittäjällä on jo hotelli-, opastus- ja kahvilatoimintaa Mathildedahlin kylässä.

kansallispuistot
Teijon kansallispuisto
Teijon kansallispuiston retkeilyreittiäNora Engström / Yle

Metsähallitus vuokraa Teijon kansallispuiston luontokeskuksen yrittäjälle maaliskuun alusta alkaen. Metsähallituksen mukaan sopimus mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisen Teijon kansallispuiston sydämessä.

Luontokeskusta jatkossa hoitava Ruukkimatkailulla on ollut Mathildedalin kylässä hotelli, opastuksia ja kahvilatoimintaa vuodesta 2010 alkaen.

Yrittäjä Krista Gustafsson kertoo, että luontokeskus tarjoaa pohjan uusien palveluiden ja tuoteperheiden kehittämiselle. Laajempi ja keskitetympi matkailupalveluiden myynti mahdollistaa uudenlaisten kohderyhmien ja kansainvälisten asiakkaiden paremman palvelun Teijon kansallispuistossa.

Johtaja Kristiina Hietasaari VisitFinlandilta kertoo, että asiakkaat hakevat kokonaiselämystä, jonka voi varata yhdestä paikasta.

– Kansainvälisen matkailun edellytykset paranevat palvelutuotteita yhdistettäessä saman yrittäjän myytäviksi, kertoo Kristiina Hietasaari Metsähallituksen tiedotteessa.

Teijon kansallispuiston kävijämäärä nousi

Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen on tyytyväinen siihen, että kansallispuistojen suosio jatkaa kasvuaan. Teijon kansallispuistossa kasvua kävijämäärissä oli vuonna 2016 edellisvuoteen verrattuna kuusi prosenttia. Kävijöitä oli 84 700.

– Alusta asti Teijon kansallispuiston käynnistämistä helpotti erinomainen yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa, kiittää Timo Tanninen.

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko pohtii, että kansallispuisto on tärkeä paikka alueen asukkaiden, matkailijoiden, kesäasukkaiden ja työttömien henkiselle hyvinvoinnille.