​Jutta Urpilainen: Päätös presidenttiehdokkuudesta helmikuussa

SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen haluaa nähdä, miten työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen sujuu eduskunnassa ennen päätöstään presidenttiehdokkuudesta.

Jutta Urpilainen
Jutta Urpilainen saapumassa eduskunnan täysistuntoon Helsingissä.
Jutta Urpilainen saapui eduskunnan täysistuntoon Helsingissä keskiviikkona.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Jutta Urpilainen lupaa kertoa helmikuun aikana, pyrkiikö hän SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Urpilainen saapui SDP:n puoluekokoukseen lauantaina puolilta päivin.

– Harkinta presidenttiehdokkuudesta on käynnissä, vahvistaa Urpilainen Ylelle. Palasin eduskuntaan ja haluan nähdä, miten arki rullaa. Harjoittelen työn ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Jutta Urpilainen adoptoi viime keväänä lapsen puolisonsa kanssa.

Vanhempainvapaalta eduskuntaan palannut Urpilainen aikoo keskustella puoluekokouksen jälkeen puolueen puheenjohtajan ja puoluesihteerin kanssa puolueen presidenttiehdokkuudesta ja siitä, millaisia ajatuksia kampanjoinnista on.

Eduskunnassa Urpilainen jatkaa työtään ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoi puoluekokouksessa perjantaina, että puolue asettaisi presidenttiehdokkaan kevään puoluevaltuuston kokouksessa.

Jutta Urpilainen tyytyväinen presidentti Sauli Niinistön toimintaan

Jutta Urpilainen pitää presidentin tehtävää tärkeänä, koska ulkopolitiikka korostuu tässä ajassa.

– Euroopan unionin roolia turvallisuusyhteisönä pitää vahvistaa.

Urpilainen viittaa mahdollisuuteen, että Yhdysvallat saattaa uuden presidentin Donald Trumpin puheiden perusteella alkaa vetäytyä nykyisestä roolistaan turvallisuusyhteistyöstä Euroopassa.

– Olen tyytyväinen presidentti Sauli Niinistön toimintaan. Hän on jatkanut Mauno Koiviston, Martti Ahtisaaren ja Tarja Halosen linjaa.