Sipilä: Lisäleikkauksia ei tarvita – hallitus miettii vaihtoehtoisia toimia huomenna

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vakuuttaa, että leikkausten aika on ohi.

politiikka
 Juha Sipilä puhuu keskustan risteilyllä.
Juha Sipilä puhui keskustan puolueristeilyn päätöstapahtumassa Suomenlahdella sunnuntaina.Markku Ulander / Lehtikuva

Säästöpäätökset on tämän hallituskauden osalta tehty, pääministeri Juha Sipilä vakuutti jälleen keskustan kuntavaaliristeilyllä sunnuntaina.

– Näiden 4 miljardin leikkausten lisäksi ei tarvita muuta, mutta tarvitaan toimia talouskasvun edistämiseksi ja uudistamiseksi, Sipilä sanoo.

Näitä toimia hallitus kokoontuu pohtimaan istuntoon huomenna maanantaina ja tiistaina.

– Sovittiin, että tyhjennetään kalenterit ennen eduskuntatyöskentelyn alkua ja saadaan kaikki selvitykset liikkeelle, mitä halutaan ennen puoliväliriiheä.

Lisää vauhtia hallituksen pohdintoihin antoi talouspolitiikan arviointineuvosto, jonka raportin mukaan hallitus ei nykytoimin ole pääsemässä omiin tavoitteisiinsa julkisen talouden tasapainottamisesta.

Hallituksen asettamaa tavoitetta työllisyysasteesta Sipilä ei enää pidä yhtä olennaisena kuin sitä, että kehitys menee oikeaan suuntaan.

– Meidän on tehtävä mahdottomasta mahdollinen ja haettava lisää toimia siihen, että tuo työllisyysasteen kasvu nopeutuu. Se onko se 72 vai mikä se tarkalleen on, niin sillä ei ole niin paljon merkitystä kuin sillä, että suunta on oikea ja sitä saadaan nopeutettua.

Konkreettisia toimia Sipilä ei vielä mainitse, mutta hallituksen asettamissa työryhmissä pohditaan tällä hetkellä esimerkiksi kannustinloukkuihin puuttumista ja yritysverotuksen uudistamista.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus