Jari Korkki: Nuoren demarin kärsimykset

SDP:n Lahden puoluekokoukseen oli taas viritetty monta ansaa nuorisodemareille. Pahinta oli baari, jonka ikäraja oli K-40, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Yle Blogit
Jari Korkki.
Jari Korkki.Lassi Seppälä / Yle

Nuorison marssia kyllä hoilataan ja ukkoutumispuheita kuunnellaan näennäisen huolestuneina, mutta muutoin demarinuorille oli taas elo tehty Lahden puoluekokouksessa varsin hankalaksi.

Esimerkiksi puheenjohtajavaalissa nuoret oli houkuteltu jotenkin uskomaan, että *Timo Harakka *on heidän ehdokkaansa, koska hän on politiikassa niin sanottu uusi kasvo ja ainakin tuore kansanedustaja.

Tosiasiassa Harakka on tasan 56 päivää nuorempi kuin *Antti Rinne *ja Rinteen tavoin ensimmäisen kauden kansanedustaja. Kummallakin on mittarissa 54 vee.

Kunnioitettava ikä sinänsä, ei siinä mitään, mutta ei nyt varsinaisesti enää mitään juniorisarjaa.

*Tämä on kuitenkin *vielä pientä verrattuna siihen, että nimenomaan nuorisokannatuksen ongelmien kanssa painiskeleva SDP keskusteli sunnuntaina tuntitolkulla ihan vakavissaan siitä, miten jo eläkkeelle ehtineet suuret ikäluokat saisivat nykynuoret maksamaan vieläkin suuremman osan eläkkeistään.

Niin sanotun taitetun indeksin näpelöimistä ajaneet SDP:n huru-uk....anteeksi seniorikaaderit saivat jotenkin uskoteltua ainakin itselleen, että eläkkeiden sitominen kuluttajahintojen sijasta palkkoihin koituisi ajan mittaan eläkeläisille siunaukseksi.

Kuten tiedetään on koko eläkejärjestelmä suuri pyramidihuijaus, jossa seuraava sukupolvi maksaa edeltäjänsä eläkkeet

*Nollakorotusten *aikoina asiasta voi ihan perustellusti olla toistakin mieltä, mutta suurempi ongelma on tietysti se kuka maksaa viulut.

Kuten tiedetään koko eläkejärjestelmä on suuri pyramidihuijaus, jossa seuraava sukupolvi aina maksaa edeltäjänsä eläkkeet.

Toisin sanottuna yksikään nykyeläkeläinen ei ole suurista puheista huolimatta maksanut omaa eläkettään, vaan maksajat ovat vielä työelämässä.

Tästäkin huolimatta indeksitaisteluun itsensä henkilöinyt ex-kansanedustaja *Kimmo Kiljunen *ehdotti SDP:n puoluekokouksessa demarinuorten puheenjohtajalle jonkinlaista kompromissia asiasta.

Kohteliaana nuorukaisena *Mikkel Näkkäläjärvi *jätti kuittaamatta, että tilanne on hiukan sama kuin jos kaljakorin kanssa kaupan kassalle ehtinyt myymälävaras ehdottaisi kompromissia, jolla hän saisi pitää ainakin puolet juomista.

Lopulta SDP:n puoluekokous päätyi kuitenkin varsin sopuisasti hylkäämään Kiljusen aloitteen lisäämällä siihen lohdukkeeksi hiukan hymistelyä huono-osaisimpien eläkeläisten auttamisesta.

*SDP:n puoluekokousedustajien *keski-iän on kerrottu jopa nousseen, mutta silminnäkijän on sitä vaikea uskoa. Edustajamäärän kasvattaminen viiteen sataan on ilmiselvästi lisännyt nuorten kokousedustajien määrää, jolloin ainoa järkeenkäypä selitys on, että ikääntyneet kokousveteraanit ovat entistä vanhempia.

Sen kyllä tavallaan 50-luvun käytävämuisteloista huomasi.

Takana ovat kuitenkin ajat, jolloin liki viisikymppinen Jouni Backman *oli SDP:n eduskuntaryhmän nuorisotähti. Nykyryhmästä löytyy jopa eduskunnan kuopus, 1990-luvun kasvatti *Ilmari Nurminen.

Ja puolueen strategisesti tärkeään ensimmäisen varapuheenjohtajan asemaan nousi nyt toinen pirkanmaalainen, 31-vuotias Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Sanna Marin.

Yökerhon takaosasta löytyi baari, jonne ikäraja oli 40. Sinne ei Marinilla ollut mitään asiaa

*Vanhojen toverien *vastaisku oli kuitenkin jäätävä. Puolue-eliitin suosiman Lahden Seurahuoneen yökerhon takaosasta löytyi baari, jonka ikäraja oli vaatimattomasti 40 vuotta. Sinne ei Marinilla ollut edes kohonneesta yhteiskunnallisesta statuksesta huolimatta mitään asiaa.

Ei myöskään puoluesihteeriksi nousseella "Miltton" Rönnholmilla, 36.

Nähtäväksi jääkin, oppivatko he vallan makuun päästyään näpelöimään ikärajoja.