Hyppää sisältöön

Kaistan pitäisi riittää selfielle mäkimontussakin – operaattorit laajentavat verkon kapasiteettia MM-kisoihin

Kaikki kolme operaattoria laajentavat Lahden MM-kisoissa tukiasemiensa kapasiteettia, jotta nettikaista riittäisi tapahtumaan osallistuvalle kännykkäkansalle.

Kuva: Tomi Hänninen

Puhelinoperaattorit pyrkivät takaamaan MM-kisayleisölle toimivat mobiiliyhteydet ruuhkasta huolimatta. Mobiiliverkot ovat kovassa käytössä suurtapahtumissa, minkä vuoksi yhteydet voivat hidastua.

Sonera, DNA ja Elisa ovat kaikki varautuneet tavallista suurempaan käyttäjämäärään Lahdessa MM-kisojen aikana. Soneralta kerrotaan, että yhtiö tuo mobiiliruuhkan helpottamiseksi kaupunkiin kaksi lisätukiasemaa kisaviikkojen ajaksi. Elisa taas laajentaa nykyisten tukiasemiensa kapasiteettia kisapaikalla, ja jättää samalla laajennuksen pysyväksi.

DNA on rakentanut itselleen tukiaseman kisamonttuun viime vuonna ennen Salpausselän kisoja.

– Siitä pitäisi riittää ihan siellä katsomossa olevalle kisayleisölle kapasiteettia, sanoo radioverkkojen toimintaa DNA:lla johtava Jarkko Laari.

DNA:lla on tukiasemat myös messukeskuksen katolla ja torilla, ja nekin laitetaan palvelemaan tavallista suurempaa ihmismassaa.

Helpompi kuin Suviseurat

Teleoperaattorit ovat jo tottuneet varautumaan isoihin tapahtumiin ja verkon kuormittumiseen. DNA:n Jarkko Laarin mukaan Lahden MM-kisat eivät ole vielä hankalimmasta pääästä. Esimerkiksi Suviseuroilla mobiiliverkon toimivuus on hankalampi taata, sillä kymmeniä tuhansia ihmisiä juhla järjestetään keskustan ulkopuolella.

– Lahden tapahtuma on meidän kannaltamme vähän helpompi, koska se on varsin keskellä kaupunkia, ja ihmiset jakaantuvat useamman tukiaseman alle, Laari vertaa.

Jos netti kaikesta huolimatta pykii kisapaikalla, kannattaa yhteyksiä pitää ennemmin soittamalla tai lähettämällä tekstiviestejä.

.
.