Herätys: Hallitukselta odotetaan taloustoimia, WWF esittelee vihreitä lihavalintoja, Trump puhui asevoimille

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Autoja tiellä.
Hallitusta kuljetettiin pääministerin työkutsuille Vantaalle maanantain talvisäässä.Yle

Hallitukselta odotetaan tietoa taloustoimista

Sipilän hallituksen harvinaisesta, koko päivän pituisesta strategiakokouksesta odotetaan tietoja, kun ministerit saapuvat eduskunnan täysistuntoon iltapäivällä. Hallitus pohjusti kohtapuoliin paljastettavia päätöksiään maanantaina aamusta iltaan kestäneessä istunnossaan Königstedtin kartanossa Vantaalla ja palaa pöytään tiistaina. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan kokous on valmistautumista huhtikuun lopulla pidettävään puoliväliriiheen. Hallitukselta odotetaan päätöksiä muun muassa kannustinloukkujen purkamisesta.

Lihaakin voi syödä vihreämmin

Sikoja sikalassa.
Mitä luonnonsuojeluliitto sanoo suomalaisen sianlihan ympäristöystävällisyydestä?Yle

Vaikka kasvisruoka on yhä trendikkäämpää, lihantuotanto kuormittaa edelleen ympäristöä. WWF julkaisee oppaan, jolla se yrittää ohjata ihmisiä ympäristöystävällisempiin lihavalintoihin. Kerromme, mitä opas pitää sisällään ja käymme lihatiskillä kuulostelemassa lihamestarin ja asiakkaiden ajatuksia.

Kuntatyönantajat kertoo arvionsa säästötarpeista

Kunta-alan työmarkkinakeskusjärjestö KT Kuntatyönantajat on luvannut kertoa tänään arvioita kuluvan vuoden säästötarpeista sekä alan henkilöstömäärän kehityksestä lähivuosina. Arvioiden pohjana on kuntien ja kuntayhtymien henkilöstöjohdolle tehty kysely. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 422 000 työntekijää ja viranhaltijaa.

Trump sanoi Yhdysvaltojen tukevan liittolaisiaan

Donald Trump.
Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhui maanantaina Floridassa maan asevoimille ensimmäistä kertaa presidenttinä. Trumpin mukaan Yhdysvallat tukee voimakkaasti sotilasliitto Natoa ja liittolaisiaan nyt ja aina, jokaisena päivänä ja tuntina. Hän sanoi Yhdysvaltojen voittavan liittolaisineen radikaalin islamilaisen terrorismin. Trumpin mukaan terrori-iskuja tapahtuu kaikkialla Euroopassa. Iskuja tapahtuu Trumpin mielestä niin usein, ettei epärehellinen media halua uutisoida niistä.

IMF tarjoaisi Kreikalle edelleen velkahelpotuksia

Kreikka Parlamentti.
Yannis Kolesidis / EPA

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n mielestä Kreikka todennäköisesti tarvitsee edelleen velkahelpotuksia maan talouden sopeuttamisessa. IMF:n mukaan mahdolliset velkojen kevennykset on kuitenkin liitettävä vahvaan poliittiseen täytäntöönpanoon kasvun ja kestävyyden palauttamiseksi.

Koko maassa on tänään pakkaspäivä. Katso tarkemmat säätiedot täältä.

Sää löytää sinut. Nyt voit seurata paikkakuntasi säätä kätevästi Yle Uutisvahdissa. Lataa maksutta puhelimeesi tästä: http://yle.fi/uutisvahti