1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Presidentti Trump puhuu ensimmäistä kertaa USA:n asevoimille – katso suorana klo 20.05

Presidentti Donald Trumpin odotetaan kertovan terrorisminvastaisesta taistelusta.

Donald Trump
Presidentti Trump puhuu asevoimille tukikohdassa Floridassa - katso suorana
Presidentti Trump puhuu asevoimille tukikohdassa Floridassa - katso suorana

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin odotetaan puhuvan tänään amerikkalaissotilaille MacDillin lentotukikohdassa Floridassa Tampan kaupungissa. Trumpille tehdään selkoa Yhdysvaltain asevoimien toiminnasta.

Voit seurata puhetta nettisivuillamme Ylen suorassa lähetyksessä. Trump puhuu aikavälillä 20.05–21.15 Suomen aikaa. Puheen tarkka aloitushetki ei ole tiedossa.

Trumpin odotetaan puhuvan terroristijärjestö Isisin vastaisesta taistelusta, jonka Trumpin hallinto korostaa olevan etusijalla. Lisäksi hän saattaa vastata kysymyksiiin määräämästään maahantulokiellosta ja sen perumisesta.

Yhdysvaltalaiset suuryritykset ovat lähettäneet San Franciscon vetoomustuomioistuimelle muistion, jossa ne vastustavat maahantulokieltoa seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaiselle.

Washingtonin osavaltion liittovaltion tuomari jäädytti maahantulokiellon toimeenpanon väliaikaisesti koko maassa lauantain vastaisena yönä.

Yhdysvaltain oikeusministeriö valitti vetoomustuomioistuimeen ja vaati maahantulokiellon palauttamista. Vetoomustuomioistuin ei sallinut tätä. Maahantulokielto ei siten ole toistaiseksi voimassa.

Lue seuraavaksi