Kiviä lennähti radan varteen, pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä häiriöitä

Joka toinen K-juna on peruttu. Poikkeusliikenne jatkuu iltapäivään asti, arvioi Helsingin seudun liikenne HSL.

junat
Helsingin rautatieasema.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junavuoroissa on odotettavissa häiriöitä tämän päivän aikana.

Ruuhka-aikana joka toinen K-juna Helsingin ja Keravan välillä perutaan. Pohjoiseen päin kulkevat K- ja I-junat eivät myöskään pysähdy Oulunkylän asemalla, I-juna ajaa tällä haavaa myös Käpylän ohi pysähtymättä. Etelän suuntaan kulkevat junat pysähtyvät normaalisti.

Helsingin seudun liikenteen HSL:n tämänhetkinen arvio on, että poikkeusliikenne jatkuu iltapäivään kello 15:een asti (siirryt toiseen palveluun). Aikaisempi arvio oli, että tilanne jatkuu koko tiistain ajan.

VR:n mukaan odotettavissa on vaikutuksia myös muuhun pää- ja kehäradan lähiliikenteeseen. Junavuorot saattavat myöhästellä, ja joitakin yksittäisiä vuoroja saatetaan perua.

Häiriöt johtuvat ratatöissä sattuneesta vauriosta.

– [Helsingin Käpylässä] tehtiin polkupyöräreitin räjäytystöitä ja räjäytystyömaalta tuli jostain syystä valtavan suuria kiviä niin lähelle rataa, että siitä ei mahdu junalla ajamaan, selittää Liikenneviraston rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Jari Lindström häiriöiden syytä.

– Varsinaisesti rata ei vaurioitunut eivätkä sähköradan laitteet, mutta kivet ovat niin radan vieressä että junat eivät mahdu. Lisäksi ne ovat niin isoja että ne pitää räjäyttämällä rikkoa pienemmiksi, jotta ne saadaan sieltä pois.

Rataliikennekeskus arvioi varhain tiistaiaamuna, että operaatioon kuluisi noin vuorokausi.

Juttua muokattu 7.2. kello 10.24: Tietoja päivitetty.