1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kunnalliset terveyskeskukset

Joutsa saattaa sittenkin rakentaa uuden terveyskeskuksen

Joutsan kunnanhallitus päätti eilisessä kokouksessaan keskeyttää terveyskeskuksen peruskorjauksen suunnittelun ja käynnistää uuden terveysaseman rakentamisen valmistelun.

Kuva: YLE Keski-Suomi / Simo Pitkänen

Joutsa saattaa sittenkin päätyä uuteen terveyskeskukseen vanhan korjaamisen sijaan. Kunnanhallitus päätti panna terveyskeskuksen peruskorjauksen jäihin, ja aloittaa uuden terveyskeskuksen rakentamisen valmistelun. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 5-4.

– Hallituksen enemmistö halusi selvittää, että paljonko uusi terveyskeskus kustantaisi, ja millaisia toimintoja sinne haluttaisiin. Tässä halutaan selvittää myös sellainen sote-keskus, joka ei kenties sisältäisi terveyskeskussairaalaa, sanoo Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen.

Varsinaista päätöstä vanhan korjaamisen ja uuden rakentamisen välillä ei vielä ole.

Ehdotuksen mukaan terveysaseman korjauskustannukset olisivat vajaat 4 miljoonaa euroa. Vanhan terveysaseman korjauksen hintaa on Joutsassa aiemmin kritisoitu liian korkeaksi.

– Jos samat toiminnot uutena tehdään, onhan se paljon kalliimpi kuin vajaat neljä miljoonaa euroa, ehkä noin viisi ja puoli miljoonaa euroa. Mutta jos uutta tehdään, siihen ei varmaankaan ole tarkoituksenmukaista tehdä samanlaisia tiloja kuin mitä vanhassa on, Nissinen sanoo.

Jos uutta terveyskeskusta päädytään rakentamaan, siihen sijoitetaan Nissisen mukaan toiminnot, jotka sote-uudistuksen jälkeenkin varmasti säilyvät kunnassa.