Lapset kiristivät rahaa toisilta lapsilta sisäliikuntapuistossa – SuperPark: "Meillä on nollatoleranssi kiusaamiseen"

Tamperelaisisä kertoo lapsensa joutuneen vanhempien lasten kiristämäksi SuperParkissa sunnuntaina.

SuperPark Oy
SuperPark Tampereella
Antti Eintola / Yle

Tamperelainen Vesa Suolahti kirjoitti maanantaina Facebookiin kokemuksistaan Tampereen Särkänniemessä sijaitsevassa sisäliikuntapuistossa. Isä kertoo pitkässä ja laajasti jaetussa kirjoituksessaan, että hänen pian 12-vuotias poikansa joutui puistovierailulla yläkouluikäisten poikien kiusaamaksi.

"

Poikani meni sellaiseen nopeusrataan jossa oli tarkoitus mennä kelloa vastaan nopeimmin läpi. Tämän läpäistyään hän tuli luokseni ja sanoi, että siellä on yhdessä kohtaa rataa muutamia ylä-asteikäisiä, veikkasi 8. luokkalaisiksi, jotka pysäyttävät pikkulapsia ja vaativat heiltä läpimenomaksua :O poikani oli sanonut ettei hänellä mitään rahaa ole ja jatkoi väkisin matkaa, yksi pojista siinä "vahingossa tai tahallaan, mene ja tiedä" sai potkaistua poikaani päähän."

Isä yritti puuttua asiaan heti tuoreeltaan ilmoittamalla siitä henkilökunnalle. Isän mukaan henkilökunta painoi asian tapahtumahetkellä villaisella.

Särkänniemen SuperParkia johtava Marika Räihä kuuli sunnuntaina sattuneesta tapauksesta eilen maanantaina. Hänen mukaansa tilanne on vielä osittain selvityksen alla.

– Tiedän, että rahaa on pyydetty. Olen puhunut asiasta kiristyksen kohteeksi joutuneen isän ja henkilökunnan kanssa. Nyt otamme yhteyttä kiristyksestä epäiltyihin poikiin ja heidän vanhempiinsa.

Räihän mukaan on mahdollista, että vastaavaa rahan pyytämistä on tapahtunut aiemminkin.

– Facebook-päivityksen jälkeen olen saanut toisen asiakkaan kautta tiedon, että tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun rahaa on pyydetty.

Superpark: "Olisi pitänyt puuttua eri tavalla"

Kiusaamisesta epäillyt kolme yläasteikäistä poikaa ovat puiston vakituisia kävijöitä, ns. kausikorttilaisia. Puiston sääntöjen mukaan yli 8-vuotiaat voivat olla puistossa myös ilman vanhempiaan, henkilökunnan valvonnassa.

Marika Räihä vakuuttaa, että heillä on nollatoleranssi kiusaamiseen. Asioita joudutaan kuitenkin selvittelemään aina tuolloin tällöin.

– Tämä on todella ikävä tapaus. Missään tapauksessa meillä ei hyväksytä kiusaamista. Nuorten kanssa asiat eivät aina ole ihan yksioikoisia.

Räihä myöntää, että henkilökunta menetteli tilanteessa virheellisesti.

– Henkilökunta oli kyllä puuttunut tilanteeseen tapahtumahetkellä, mutta olisi pitänyt puuttua eri tavalla. Pojat olisi pitänyt laittaa vähintään jäähylle, Räihä toteaa.

Räihä on selvitellyt asiaa myös poliisin kanssa. Räihän mukaan poliisin viesti oli, että yritys ei voi tehdä asiasta ilmoitusta vaan se on asianomistajan tehtävä.

Isä: "Asiaa on jälkipuitu hyvin"

Yle Tampere tavoitti Vesa Suolahden tiistaina. Hän on tyytyväinen tapaan, jolla puisto on nyt jälkikäteen hoitanut asiaa. Hän harmittelee sitä, että se vaati kuitenkin kovasanaisen Facebook-kirjoituksen. Nyt jälkikäteen Suolahdelta riittää myös ymmärrystä puiston henkilökunnalle.

– Heillä ei ollut tämmöistä ollut aikaisemmin, niin ei voinut olla toimintaohjettakaan, Suolahti sanoo.

SuperPark Särkänniemessä halutaan myös tehdä parannuksia valvontaan. Puistoon lisätään kameroita.

– Meillä on kyllä kameroita jo nytkin, mutta niillä ei näe joka nurkkaan, Marika Räihä sanoo.