Seinäjoen Tangomarkkinoilla 100 000 kävijän tavoite – esikarsinnat tanssipaikoille

Tangotapahtuman mediayhteistyökumppaneita ovat AlfaTV ja Järviradio. Viime vuodet tapahtuman televisioinnista ja radioinnista vastasi Yleisradio.

laulukilpailut
Yleisöä tangolaulukilpailun kuningasfinaalissa Seinäjoen tangomarkkinoilla. Tangokuningas Marco Lundberg esiintyy kruunaamisensa jälkeen.
Anri Koski / Yle

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailu käynnistyy maaliskuussa laulukilpailun esikarsinnoilla.

Esikarsintakiertue järjestetään tänä vuonna eri puolilla maata tanssipaikoilla järjestettävissä tilaisuuksissa.

Tangolaulukilpailuun kuuluvat viime vuosien tapaan esikarsintojen jälkeen semifinaali, finaalin karsinta ja varsinaiset tangokuningatar- ja tangokuningasfinaalit Seinäjoella heinäkuussa.

Laulukilpailun tuomaristoon kuuluvat laulaja-näyttelijä-laulunopettaja Hanna-Riikka Siitonen, radio- ja televisiotoimittaja Tarja Närhi, tangokuningas 1997 Matti Korkiala, säveltäjä-muusikko Esa Nieminen ja tuomariston puheenjohtajana Martti Haapamäki.

Sadan tuhannen tavoite

Kesän 2017 festivaali on järjestyksessään 33. tangotapahtuma. Tapahtuman kävijätavoite on 100 000.

– Odotukset on sellaiset, että kävijämäärässä lähestytään 3 miljoonan lukua ja laulukilpailuun osallistujissa 24 000 ja sävellys- ja sanoituskilpailun osalta 6000 uutta biisiä, sanoo Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki sanoo.

Tapahtumaan liittyvät myös tangon Sävellys- ja sanoituskilpailu sekä Lavatangon SM-kilpailu.

Yle ei televisioi

Tangomarkkinoiden kesän 2017 mediayhteistyökumppanit ovat AlfaTV ja Järviradio. Finaalin karsinta ja laulukilpailujen finaalit nähdään suorina tv-, radio- ja nettilähetyksinä niiden kautta. Ylen ja Seinäjoen Tangomarkkinoiden mediayhteistyö päättyi kesän 2016 tapahtumaan.