Vuoksenniskan koulun rakentamisaikataulusta vääntöä

Imatran hyvinvointilautakunta päätti esittää Vuoksenniskan koulua rakennettavaksi vaiheittain, vaikka virkamiehet ovat vahvasti kerralla rakentemisen kannalla.

Imatra
Vuoksenniskan lukio ja yläaste
Yle

Imatran Vuoksenniskan koulun rakentamisesta on syntymässä vääntö Imatralla. Hyvinvointilautakunta päätti eilen äänestyksen jälkeen esittää koulua rakennettavaksi vaiheittain, vaikka kaikki virkamiehet ja koulun rehtori ovat sitä mieltä, että koulu tulisi rakentaa yhdellä kertaa.

Yhdessä osassa rakentamista puoltaa mm. se, että rakentaminen tulisi siten halvemmaksi, mutta silloin rakennustyömaa haittaisi koulutyötä vähiten.

Hyvinvointilautakunta kuitenkin esittää, että Vuoksenniskalle rakennettaisiin aluksi uudet yhteistilat, kuten liikuntasali ja ruokala sekä opetustiloja Virasojan koululaisille ja Tainionkosken erityisryhmille. Kaukopään koulun oppilaille uudet tilat rakennetaisiin joskus myöhemmin.

Perusteluna päätökselle lautakunnan jäsen Arto Siitonen (sd.) kertoo lautakunnan jo syksyllä tekemän periaatepäätöksen, että Imatran pikkukoulut saavat jatkaa toimintaansa niin kauan kuin koulurakennuksen kunto antaa siihen mahdollisuuden.