Berner jatkaa liikenneverkon tulevaisuuden selvittelyä – työryhmä aloittaa kuun lopussa

Työryhmän tehtävänä on muun muassa löytää keinoja, joilla vastataan liikenteelle asetettuihin päästövähennystavoitteisiin. Ryhmä jättää väliraportin esityksistään elokuussa.

Liikenne ja kuljetus
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tiedotustilaisuudessa Helsingissä.
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esitteli tiedotustilaisuudessa esitystään tieverkkoyhtiöstä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Liikenne- ja viestintäministeriö asettaa parlamentaarisen työryhmän määrittelemään liikenneverkon ylläpitoon ja kehittämiseen tarvittavat keinot.

Työryhmän puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.). Lisäksi ryhmään tulee kaksi edustajaa jokaisesta neljästä suurimmasta puolueesta ja yksi edustaja jokaisesta muusta eduskuntapuolueesta.

Parlamentaarisen liikenneverkkotyöryhmän tehtävänä on löytää keinoja, joilla vastataan kansallisen ilmastopolitiikan liikenteelle asettamiin päästövähennystavoitteisiin sekä luodaan edellytyksiä liikenteen automatisaatiolle ja liikenteen digitaalisten palvelujen syntymiselle.

Työryhmä huomioi liikenteen korjausvelan vähentämisen, kehittämisinvestoinnit, digitalisaatiokehityksen ja päästövähennystavoitteet.

Suomen liikenneverkossa on rahoituksen puutteen takia 2,5 miljardin euron korjausvelka, joka kasvaa 100 miljoonalla eurolla joka vuosi.

Parlamentaarinen työryhmä aloittaa työnsä 28. helmikuuta. Sen toimikausi kestää vuoden.

Työryhmän on määrä antaa väliraportti päästövähennyksiin liittyvistä esityksistä 18. elokuuta 2017.