KRP mukana selvittämässä Puolustusvoimien kaksoiskansalaistapausta

Puolustusvoimat kertoo löytäneensä kaksi tapausta, joissa varusmiehiä on mahdollisesti ohjeistettu väärin kaksoiskansalaisuudesta.

kaksoiskansalaisuus
Keskusrikospoliisin päämaja Vantaalla.
Kimmo Brandt / AOP

Puolustusvoimat kertoo löytäneensä kaksi tapausta, joissa varusmiehiä on mahdollisesti ohjeistettu väärin kaksoiskansalaisuudesta. Yle on kertonut Kainuun prikaatissa sattuneesta tapauksesta, jossa varusmiehille kerrottiin, että lennokkijärjestelmän koulutukseen ei oteta kaksoiskansalaisia.

Puolustusvoimat tiedotti tänään keskiviikkona, että sen selvityksessä esiin on tullut toinen tapaus, jossa varusmiehille on mahdollisesti annettu väärää tietoa kaksoiskansalaisuudesta. Tämä tapaus koskee Puolustusvoimien mukaan pientä joukkoa varusmiehiä.

– Tämän tapauksen tutkinta on aloitettu ja siihen osallistuu myös Keskusrikospoliisi, Puolustusvoimat kertoo tiedotteessa.

Yle puolestaan kertoi tänään, että kaksoiskansalaisia koskeva ohjeistus on ollut laajempaa ja yksityiskohtaisempaa kuin tähän asti on tullut tietoon.

Yle kertoi viime viikolla, että Puolustusvoimat on alkanut kohdella Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaisuuden omaavia henkilöitä eri tavoin kuin aiemmin.

Puolustusvoimat on kiistänyt, että se syrjisi lainvastaisesti kaksoiskansalaisia.