1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ivanka Trump

Tavaratalo poisti Ivanka Trumpin merkkituotteet myynnistä – Presidentti älähti Twitterissä: "epäoikeudenmukaista"

Presidentti Donald Trumpin puuttumista asiaan pidetään huolestuttavana.

Ivanka ja Donald Trump esiintyivät republikaaniehdokkaiden esivaaliväittelyssä Kaliforniassa syyskuussa 2015 Kuva: Max Whittaker / EPA

Yhdysvalloissa on herättänyt kohua presidentti Donald Trumpin puuttuminen tyttärensä merkkituotteiden myyntiin. Tavarataloketju Nordstrom on ilmoittanut poistavansa Ivanka Trump -merkkituotteet myymälöistään ja verkkokaupastaan. Mallistoon kuuluu naisten vaatteita, asusteita ja jalkineita.

Presidentti Donald Trump puuttui asiaan twiittaamalla. Trumpin mukaan tavarataloketju Nordstrom on kohdellut hänen tytärtään Ivankaa epäoikeudenmukaisesti.

Trump toteaa tyttärensä olevan hieno ihminen ja aina kehottavan häntä tekemään oikein. Trump kirjoittaa twiittiinsä, että ”Kauheaa!” kuvatessaan kohtelun vääryyttä.

Trumpin twiittiä lähetettiin ensimmäisen tunnin aikana yli 6 000 kertaa. Jälleentwiittausten taustalla on mitä ilmeisimmin hänen hallintonsa henkilökuntaa.

Seitsemän tuntia Trumpin twiittausta myöhemmin twiittiä on jaettu jo 18 000 kertaa ja siitä on pitänyt 88 000.

Valkoisen talon puuttumista pidetään sopimattomana Yhdysvalloissa. Sitä pidetään eettisenä kysymyksenä. Presidentillä ei katsota olevan oikeutta edistää tiettyjen tuotteiden myyntiä, varsinkaan kun kyseessä on sukulaisten tuotemerkki.

Nordstrom kertoo päätyneensä ratkaisuun huonon myynnin vuoksi. Nordstromin mukaan alkaneena vuonna ja vuoden 2016 viimeisellä puoliskolla tuotemerkin myynti on laskenut tasaisesti hälytysrajalle, joten yhtiö ei katso järkeväksi jatkaa malliston pitämistä liiketoiminnassaan. Tavarataloketju kertoo ilmoittaneensa asiasta Ivanka Trumpille tammikuun alussa.

Nordstrom tavarataloketjulla on 350 myymälää Yhdysvalloissa ja Kanadassa.