Poika kosti oman huostaanottonsa: Pahoinpiteli sosiaalityöntekijän ja tämän naapurissa asuneet perheet

Pahoinpitelyjen uhreiksi marraskuussa Kotkan Aittakorvessa joutui kolme perhettä.

pahoinpitely
Lomakkeita Tampereen sosiaalitoimistossa
YLE / Tuomas Kerkkänen

Kotkan Aittakorvessa marraskuussa tapahtunut ryöstö oli kosto Kotkan sosiaalitoimen päätöksestä.

20- ja 17-vuotiaat nuorukaiset tunkeutuivat yöllä kolmeen rivitaloasuntoon, joissa he pahoinpitelivät asukkaita ja veivät asunnoista rahaa sekä arvoesineitä.

Esitutkinnassa syytetyt ovat myöntäneet, että ensimmäiseen kotiin he tunkeutuivat tarkoituksenaan kostaa nuorempaan syytetyistä kohdistetut huostaanotto- ja sijoituspäätökset. Toinen asunnossa asuneista henkilöistä on sosiaalivirkailija.

Pahoinpitelemältään pariskunnalta nuorukaiset anastivat käteistä rahaa, tietokoneen ja ilmakiväärin. Nuoret miehet pahoinpitelivät pariskuntaa nyrkein, metalliputkella ja kyynelkaasulla.

Kahdessa muussa asunnossa pahoinpitelyjen uhreiksi joutuivat lapsiperheet, myös osa teini-ikäisistä lapsista. Myös heiltä anastettiin arvoesineitä.

Syyttäjä vaatii alaikäiselle nuorelle miehelle kolmen vuoden ja vanhemmalle nuorukaiselle neljän vuoden vankeusrangaistusta törkeästä ryöstöstä, kahdesta ryöstöstä, kolmesta törkeästä kotirauhanrikkomisesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vahingonteosta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Rikoskomisario Kai Virtanen kommentoi tutkinnan aikana, ettei ole oman poliisiuransa aikana törmännyt yhtä törkeään tapaukseen.

– Tekijät ovat hyvin nuoria ja silti pystyvät noin järkyttäviin tekoihin, Virtanen sanoo.

Asian käsittely Kymenlaakson käräjäoikeudessa alkoi keskiviikkona.

Ryöstön motiivista uutisoi ensimmäisenä Kymen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).