Poliisi vinkkaa kisavieraille: Muista nämä asiat Lahden MM-kisoissa

Poliisi ottaa vastaan rikosilmoituksia Lahden MM-kilpailuissa myös kisa-alueella. Poliisi muistuttaa myös kisojen aikaisista liikennerajoituksista.

Hiihdon MM 2017
Salpausselän katsojia kuvassa
Tomi Hänninen

Hämeen poliisi suosittelee, että Lahden MM-kisavieraat jättävät arvotavarat kotiinsa ja ottavat mukaan kisa-alueelle vain välttämättömän omaisuuden. Ennen kisa-alueelle tuloa on hyvä varmistaa etukäteen, että puhelimessa on virtaa, jotta sillä pystyy tarvittaessa soittamaan hätäkeskukseen.

Kisa-alueella kannattaa myös katsoa ennalta, missä hätäuloskäynnit sijaitsevat.

Hämeen poliisin mukaan lasten kanssa on hyvä sopia ennakkoon kokoontumispaikka, jossa tavataan eksyttäessä. Lapselle on hyvä laittaa esimerkiksi taskuun lappu, jossa on huoltajan yhteystiedot.

Hämeen poliisi myös muistuttaa, että jos liikkuu autolla, on hyvä varata matkoihin ja pysäköintiin tarpeeksi aikaa.

Hämeen poliisi kertoo tiedotteessaan, että miltei kaksi viikkoa kestävät MM-kisat aiheuttavat muutoksia myös Hämeen poliisin toimintaan. Poliiseja on kuitenkin kisaviikoilla työssä tavallista enemmän ja Lahteen saapuu Helsingistä myös ratsupoliiseja. Poliisin tiedossa ei tällä hetkellä ole kilpailuihin kohdistuvia konkreettisia turvallisuusuhkia.

Asiakaspalvelu auki pidempään kisojen aikana

Omaa infopistettä poliisilla ei urheilukeskuksessa ole, mutta poliisi sanoo voivansa ottaa rikosilmoituksia vastaan kisapaikalla. Pääpoliisiasemalla neuvonta- ja asiakaspalvelupisteet ovat avoinna kaikkina kilpailupäivinä aamukahdeksasta iltakuuteen saakka.

Sähköisen rikosilmoituksen voi tehdä netissä rikoksista, jotka eivät vaadi poliisilta kiireellistä toimintaa.

Poliisi, syyttäjä ja käräjäoikeus ovat sopineet samalla, että rattijuopumukset ja muut yksinkertaiset oikeusjutut käsitellään tarvittaessa nopeutetusti MM-kilpailujen aikana.

Autoiluun ja jalankulkuun muutoksia

Autoiluun ja jalankulkuun on myös tulossa poikkeusjärjestelyjä MM-hiihtojen takia. Lahden Aleksanterinkatu ja Vapaudenkatu suljetaan autoliikenteeltä 21. helmikuuta klo 18–21, 22. helmikuuta klo 10.30–12.30 ja klo 18–21 sekä palkintojenjaon aikaan päivittäin klo 19–22.

Sulku koskee myös takseja ja joukkoliikennettä, jotka siirtyvät ajamaan vaihtoehtoista reittiä Lahdessa Kirkkokadun kautta.