1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouvola

Lumon siirtää tuotantoaan Tampereelta Kouvolaan

Kouvolassa kevään aikana käynnistyvä laminointitehdas työllistää 20 henkilöä.

Työntekijöitä Lumon Oy:ssä. Kuva: Juha Korhonen / Yle

Parveke- ja terassilaseja valmistava Lumon siirtää tuotantoaan Tampereelta Kouvolaan. Kouvolaan on rakennettu uusi laminointitehdas, jossa tuotannon on määrä käynnistyä kevään aikana. 

Uusia työpaikkoja Kouvolaan tulee noin kaksikymmentä. Osa työntekijöistä siirtyy Tampereelta lopetettavasta tuotantoyksiköstä. Laminointitehtaan myötä työntekijöiden määrä nousee Kouvolassa noin 250:een. Tampereelle jää myynti- ja asennuspalveluita.

Lumon on investoinut paitsi Kouvolassa myös Kempeleessä uusiin tuotantotiloihin, yhteensä 6,5 miljoonaa euroa. Kouvolan osuus investoinneista on 4,5 miljoonaan euroa. Laminointitehtaan lisäksi Lumon on laajentanut muita tuontatotilojaan. Uutta hallitilaa on 10 000 neliömetriä.

– Nykyisissä tiloissa on ollut ahdasta. Uudet tilat varmistavat tulevaisuuden kasvua, sanoo Lumon Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kinnunen.

Investoinneilla yhtiö hakee kasvua ja pyrkii lähes kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa vuoteen 2020 mennessä. Lumon hakee kansainvälistä kasvua. Markkinat kasvavat tällä hetkellä eniten Ruotsissa ja Espanjassa.