Valitustuomioistuin: Maahantulokiellon keskeytys on voimassa

Päätös tarkoittaa sitä, että Yhdysvaltain maahantulokielto ei ole voimassa ja Trumpin määräämien seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaiset saavat tulla Yhdysvaltoihin, mikäli heillä on viisumi. "Oikeudessa tavataan", kommentoi presidentti Trump päätöstä.

Ulkomaat
Mielenosoittaja kyltin kanssa.
Trumpin maahantulokieltoa vastustavia mielenosoittajia Los Angelesin kansainvälisellä lentokentällä 28. tammikuuta 2017.Eugene Garcia / EPA

Yhdysvalloissa valitustuomioistuin on käsitellyt presidentti Donald Trumpin määräämän seitsemään muslimienemmistöiseen maahan kohdistuvan maahantulokiellon jatkoa.

Valitustuomioistuin päätti yksimielisesti, että maahantulokiellon keskeytys on edelleen voimassa. Päätös tarkoittaa sitä, että Yhdysvaltain rajat ovat toistaiseksi auki.

Valitustuomioistuimen mukaan Yhdysvaltain hallitus ei esittänyt mitään todisteita siitä, että seitsemän nimetyn maan kansalaisten maahantulo aiheuttaisi turvallisuusriskejä.

Trump antama asetus pyrki estämään Syyrian, Iranin, Irakin, Libyan, Somalian, Sudanin ja Jemenin kansalaisten pääsyn maahan 90 päivän ajaksi. Asetus keskeytettiin perustuslain vastaisena, Yhdysvaltain oikeusministeriö kuitenkin valitti tästä päätöksestä.

Yhdysvalloissa on myös arvioitu päätöksen siirtyvän jopa korkeimman oikeuden ratkaistavaksi.

Presidentti Donald Trump kommentoi valitustuomioistuimen päätöstä pikaisesti Twitter-tilillään.

-Oikeudessa tavataan, maan turvallisuus on vaakalaudalla!, Trump viestitti.

_Lähteet: Reuters, AFP _