Dingon paluu huippuvuosien kokoonpanolla varmistui: "Riidat on sulateltu"

Vanhat riidat on nyt haudattu ja takavuosien hittiyhtye on valmiina palaamaan lavoille. Dingon treenikämpällä suunnitellaan jo uusiakin kappaleita.

Dingo
Dingon kultavuosien kokoonpano lehdistötilaisuudessa.
Dingon kultavuosien kokoonpano piti tiedotustilaisuuden perjantaina.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Dingo ilmoitti tänään palaavansa keikkalavoille kesällä. Yhtyeestä on tekeillä myös kirja. 1980-luvulla hysteriaa herättänyt yhtye hajosi aikoinaan riitaisissa merkeissä, mutta nyt huippuvuosien kokoonpano on jälleen kasassa ja riidat on saatu sovittua.

– Meillä oli kohtuullisen paljon selvittämättömiä asioita, mutta ne on nyt kompostoitu ja riidat sulateltu. Maaperä on tällä hetkellä hedelmällinen musiikin tekemiseen yhdessä, Pete Nuotio toteaa.

Meillä oli kohtuullisen paljon selvittämättömiä asioita, mutta ne on nyt kompostoitu ja riidat sulateltu.

Pete Nuotio, Dingo

Yhtyeen kosketinsoittimien takaa löytyvä Nuotio uskoo, että tältä pohjalta syntyy uuttakin musiikkia.

– Ainakin yritämme. Pitää tehdä sellaista, josta kaikki bändin jäsenet tykkäävät, jotta homma lähtee liikkeelle. Aikamme, kun olemme treenailleet vanhoja, on pakko kokeilla uusiakin ideoita.

Dingon kokoonpano vuonna 2017
Live Nation, Jukka Lehtinen

Yhteinen tietoisuus löydettävä uudestaan

Dingon kokoonpano on jo harjoitellut yleisöltä salassa. Kappaleet ovat palautuneet mieliin ilman suurempaa muistuttelua. Pete Nuotio uskoo niiden tulevan lihasmuistista.

Suurin haaste liittyneekin musiikin ulkopuolisiin asioihin.

– Kun bändi on ollut pitkään erossa, on yhteinen tietoisuus siitä, mitä ollaan tekemässä, löydettävä uudestaan. Meidän pitää hitsautua taas yhteen ja saada ajatukset samalle aaltopituudelle. Onneksi meillä on siihen koko kevät aikaa.

Nuotio odottaa keikkalavoille paluuta malttamattomana. Hän kertoo, että vuosikymmeniä sitten tapahtunut raketinomainen nousu ja yhtä räjähtävä loppu opettivat paljon.

Kun voittaa ja menettää kaiken kerralla, oppii elämästä paljon.

Pete Nuotio, Dingo

– Kun voittaa ja menettää kaiken kerralla, oppii elämästä paljon. Omalta osaltani se tarkoittaa sitä, että pystyn nyt nauttimaan esiintymisestä ihan eri tavalla ja ottamaan ilon irti niistä asioista, mitä tulee. Olen odottavalla kannalla niin monella tasolla.

Sifongit takaisin ranteeseen

Vanha kokoonpano nähdään lavoilla kesän aikana näillä näkymin kymmenkunta kertaa. Keikkakalenteri elää vielä, mutta ensimmäinen veto on sovittu juhannukseksi Himokselle. Luvassa on taattua nostalgiaa.

– Uskon, että kun Sinä ja Minä kajahtaa ilmoille, kuuluu yleisöstä tuttu kovaääninen karaoke. Toivottavasti joku löytää sifongitkin ranteeseen heilumaan, Pete Nuotio toteaa.

Uskon, että Dingo jatkaa vielä kesän jälkeen.

Pete Nuotio, Dingo

Bändin puolesta show saattaa olla hieman muuttunut menestysvuosista, sillä meno oli Nuotion omienkin sanojen mukaan aikoinaan niin hurjaa, että artistia itseäänkin vähän hirvitti. Vaikka lavaesiintyminen olisikin totuttua rauhallisempaa, lupaa Nuotio yleisölle tuttua rock-kulmaa.

Kesä näyttää, miten Dingon vetovoima puree yleisöön tällä kierroksella. Mitä kesän jälkeen tapahtuu, on vielä epävarmaa.

– Uskon, että Dingo jatkaa vielä kesän jälkeen. Se on vielä jätetty auki, millä tavalla.