Yle sai tunnustusta viittomakielen aseman edistämisestä

Palkinto julkistettiin tänään edustkunnan viittomakielten verkoston ja Kuurojen Liiton järjestämässä viittomakielten seminaarissa Kansallismuseossa.

Yle Uutiset viittomakielellä
Jarkko Keränen seisomassa urbaanin maiseman edustalla Yhdysvalloissa.

Kuurojen liiton Vuoden viittomakieliteko 2016 -tunnustuspalkinto on myönnetty Yleisradiolle.

Kuurojen Liitto myöntää viittomakieliteko-palkinnon henkilölle tai taholla, joka on ajanut viittomakielisten kielellisiä oikeuksia, edistänyt viittomakielen asemaa ja nostanut viittomakieliä näkyville.

Palkintoperusteissa Liitto mainitsee Ylen viittomakielisen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan, mutta myös viime vuoden uudet ohjelma-avaukset Jarkko ja Kuuro Amerikka sekä lapsille suunnattu Tikkumäen Talli. Ylen puolesta palkinnon vastaanottivat julkaisujohtaja Ismo Silvo ja Yle Asian tilaaja Ari Ylä-Anttila.

Seminaarissa käsiteltiin myös mm. sote-uudistuksen vaikutuksia viittomakielisiin palveluihin sekä viittomakielilain seurantaa. Kuurojen Liitto perää sote-uudistukselta viittomakielilain noudattamista.

Viittomakielen päivää vietetään jälleen sunnuntaina 12. helmikuuta. Päivä on tarkoitettu suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen juhlapäiväksi. Helmikuun 12. on kuurojenopetuksen isän Carl Oscar Malmin syntymäpäivä.