Hyppää sisältöön

Yle sai tunnustusta viittomakielen aseman edistämisestä

Palkinto julkistettiin tänään edustkunnan viittomakielten verkoston ja Kuurojen Liiton järjestämässä viittomakielten seminaarissa Kansallismuseossa.

Kuurojen liiton Vuoden viittomakieliteko 2016 -tunnustuspalkinto on myönnetty Yleisradiolle.

Kuurojen Liitto myöntää viittomakieliteko-palkinnon henkilölle tai taholla, joka on ajanut viittomakielisten kielellisiä oikeuksia, edistänyt viittomakielen asemaa ja nostanut viittomakieliä näkyville.

Palkintoperusteissa Liitto mainitsee Ylen viittomakielisen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan, mutta myös viime vuoden uudet ohjelma-avaukset Jarkko ja Kuuro Amerikka sekä lapsille suunnattu Tikkumäen Talli. Ylen puolesta palkinnon vastaanottivat julkaisujohtaja Ismo Silvo ja Yle Asian tilaaja Ari Ylä-Anttila.

Seminaarissa käsiteltiin myös mm. sote-uudistuksen vaikutuksia viittomakielisiin palveluihin sekä viittomakielilain seurantaa. Kuurojen Liitto perää sote-uudistukselta viittomakielilain noudattamista.

Viittomakielen päivää vietetään jälleen sunnuntaina 12. helmikuuta. Päivä on tarkoitettu suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen juhlapäiväksi. Helmikuun 12. on kuurojenopetuksen isän Carl Oscar Malmin syntymäpäivä.

.
.