1. yle.fi
  2. Uutiset

Osuuspankin Karttulan konttorin puolesta mielenosoitus maanantaina

Karttulassa kerätään nimiä vetoomukseen Osuuspankin konttorin säilymiseksi.

Kuopio
Osuuspankki, Osuuspankin logo, OP
Antti Laakso / Yle

Karttulassa asuvat osuuspankin jäsenet, asiakasomistajat ja muut Karttulan asukkaat vetoavat Pohjois-Savon Osuuspankkiin pankin lähipalvelujen säilyttämiseksi. Paikkakunnan aktiivit järjestävät Osuuspankin Karttulan konttorin edessä mielenilmauksen maanantaina aamupäivällä.

Vetoomuksessa pankille esitetään Karttulan konttorin palveluiden säilyttämistä sellaisessa laajudessa, että asiakkaat voisivat hoitaa raha-asiansa henkilökohtaisessa palvelukontaktissa.

Nimiä vetoomuksessa on useita satoja, allekirjoittajina on myös useita yhdistyksiä, joissa on kymmeniä jäseniä. Vetoomuksessa toivotaan pankin päättäjiltä kunnioitusta maaseudulle ja esimerkkinä toimimista vanhusväestön tarpeista huolehtimiselle. Ajatusta siitä, että vanhukset oppisivat itsenäisen asioimisen verkkopankissa, pidetään utopistisena.

Palvelun säilyttämisen vaatimusta perustellaan myös sillä, että OP-konserni on julkistanut taloudellisen kasvujakson, jolloin pankin luulisi olevan valmis palvelemaan myös niissä konttoreissa, joissa huipputuloksia ei voi saavuttaa.

Vetoomuksessa pohditaan myös sitä, että osuuspankkitoiminta on saanut alkunsa nimenomaan maaseutuväestön tarpeista, jotka konttorin lopettamisella jätettäisiin huomioimatta.

Lue seuraavaksi