Saiko Rauhan aavelaiva uuden käänteen? – Laiva pois satamasta kesäkuun loppuun mennessä

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi etsii Blue White Eagle -alukselle siirtäjää. Laiva on ollut satamassa jo liki kuusi vuotta.

vesikulkuneuvot

Blue White Eagle -alus on ollut Lappeenrannan Rauhan satamassa vuodesta 2011. Alus on rapistunut ja pahasti ruosteessa. Alus on myös kohdannut vuosien aikana ilkivaltaa.

Lappeenrannan kaupunki on vuosia turhaan yrittänyt saada aluksen omistajaa siirtämään laivan pois satamasta. Laivan muuttuneet omistussuhteet ja valitukset eri oikeusasteisiin ovat kuitenkin pitkittäneet päätöstä.

Viime kuussa Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi Pekka Sivosen tekemän valituksen poistomääräyksestä. Näin ollen Lappeenrannan seudun ympäristötoimen päätös käyttää uhkasakkolain mukaista teettämisuhkaa tulee voimaan.

Pois kesäkuussa

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi laittaa lähipäivinä julkisesti esille tarjouspyynnön, jolla pyydetään esityksiä aluksen siirtämisestä pois Rauhan satamasta.

– Tarjouksissa pitää olla suunnitelma, aikataulu ja hinta aluksen siirtämisestä pois, kertoo ympäristötarkastaja Toni Pöntelin.

Pöntelinin mukaan on aluksen voi myös purkaa, mutta sitä ei voi toteuttaa nykyisessä paikassa.

Ympäristötarkastaja Toni Pöntelin ei uskalla arvioida, millaisen hinnan kaupunki laivasta saa. Laiva siirtyy aluksen siirtäjän omaisuudeksi.

Rauhan rantaan hylättyä Blue White Eagle -alusta tyhjennetään vedestä.
Ville Toijonen / Yle