Länsimetro kutsui toimittajan koeajelulle – "Se ei ollutkaan urbaanilegendaa"

Ikuisuusprojekti länsimetro aloittaa liikennöintinsä todennäköisesti loppukesästä. Miltä Espoon alla näytti? Katso video.

Länsimetro
Yle Helsinki: Länsimetron koeajo
Yle Helsinki: Länsimetron koeajo

Moni länsimetron vaiheikasta saagaa vuosikaudet seurannut on varmasti mielissään siitä tiedosta, että metro tosiaan kulkee.

Länsimetron väki kutsui tänään perjantaina median edustajia koeajelulle Tapiolasta Matinkylään ja Matinkylästä Lauttasaaren kautta takaisin Tapiolaan.

Koska kyseessä on vielä rakennustyömaa, utelias pressipoppoo puki päälleen huomioliivit ja kypärät ennen kuin pääsi matkaamaan maan alla Espoossa.

Moni tuskin uskoo länsimetroon ennen kuin istuu sen kyydissä. Nyt on pakko uskoa, ettei se olekaan pelkkää urbaanilegendaa.

Ehkä elämyksellisin tunnelinpätkä oli koeajelun perusteella Koivusaaren ja Keilaniemen väliin jäävä kolmeminuuttinen, jonka aikana Helsingin ja Espoon raja ylitetään. Se on myös koko metroradan pisin siirtymä.

Viimeisimpien tietojen mukaan länsimetro aloittaa liikennöintinsä elokuun puolessa välissä. Se on tasan vuosi alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin.