1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huumori

Suursuosion saavuttanut Finland second -video huvitti Darudea: "Olen otettu, että mun tekemiset on huomioitu"

Trumpille irvailevalla Suomi-videolla oli perjantaina jo yli 3,6 miljoonaa katselukertaa Facebookissa. Darude on otettu, että Sandstorm-hitti pääsi videolle.

Noin viikon uutiset: America First, Finland Second
Noin viikon uutiset: America First, Finland Second

"Finland second" -naljailuvideo on saavuttanut suuren suosion verkossa.

Videossa kerrotaan muun muassa, että me Suomessa teimme hiekkamyrskystä (Sandstorm) hitin, vaikka meillä ei ole edes hiekkaa. Video on herättänyt hilpeyttä Sandstormin säveltäjässä, DJ Ville "Darude" Virtasessa.

– Video on hauska ja olematta liian poliittinen on todella tähän hetkeen sopiva ja olen otettu, että mun tekemiset on huomioitu mukaan, vaikkei Suomessa hiekkamyrskyjä juuri koetakaan! sanoo Virtanen Ylelle.

Torstaina julkaistussa ”America first, Finland second” -videossa esitellään Suomea Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille. Ylen Noin viikon uutiset -satiiriohjelman videolla ehdotetaan, että voisiko Suomi olla kakkonen, kun Trump vaalikampanjastaan lähtien on vakuuttanut panevansa Yhdysvallat etusijalle ("America First").

Video on osa maailmanlaajuista villitystä, jonka tuloksena on syntynyt kymmeniä ellei satoja Trumpin "America First" -lausahdukselle naljailevia videoita Youtubeen ja Facebookiin. Kaikissa videoissa eri maat ehdottavat itseään Yhdysvaltain aisapariksi.

”America first, Finland second” -videota oli perjantai-iltaan mennessä katsottu Facebookissa yli 3,6 miljoonaa kertaa ja YouTubessa yli 160 000 kertaa.

Darude kuvattuna esiintyessään Floridassa 22. maaliskuuta 2009. Kuva: AOP