Hyppää sisältöön

Hallitus luopumassa moottoripyöräverosta: "Jos korvaava vero löytyy"

Hallituksen kaavailema 150 euron moottoripyörävero näyttää kaatuvan.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat ilmoittaneet, etteivät kannata kiisteltyä moottoripyöräveroa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kirjoittaa yhteisöpalvelu Twitterissä: "Keskusta ei jää moottoripyöräveroa kaipaamaan, jos hallitus vain löytää korvaavat tulot muualta. Asia syytä ratkaista pian."

Myös perussuomalaiset vastustaa veroa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ilmoittaa sähköpostissaan, että perussuomalaiset ehdottivat alun perin veroa isoille veneille. "Eduskuntaryhmämme on käynyt useampia keskusteluja aiheesta (moottoripyörävero), mutta kukaan ei tätä veroa toivo."

Terho viittaa useisiiin asiantuntija-arvioihin, joiden mukaan moottoripyöräverolla ei saada kerättyä toivottua määrää veroeuroja.

"Tuottamatonta veroa moottoripyörille ei kannata toteuttaa", Terho kirjoittaa.

Sampo Terho suuntaa sähköpostinsa kansanedustaja Eero Lehdelle (kok.), joka on syyttänyt perussuomalaisia moottoripyöräveron alullepanosta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen on samoilla linjoilla.

– Emme ole olleet innostuneita alun alkaenkaan näistä veroista. Kummankin veron arvioidut tuottonäkymät ovat hataralla pohjalla ja verojen kyseenalaisuutta lisäävät niiden seurannaisvaikutukset työllisyyteen ja alan elinkeinoille.

Hallituspuolueet ovat yhdessä sopineet moottoripyöräverosta, mutta esitystä ei ole tuotu vielä eduskuntaan.

.
.