Tuntemattomia lennokkeja havaittu jälleen sotaharjoituksissa Norjassa

Puolustusvoimien mukaan havaintojen määrä on kaksinumeroinen.

sotaharjoitukset
sotilaita ja telttoja talvella
Kuva Norjan harjoituksista maaliskuulta 2016.NRK

Tromssan yläpuolella Pohjois-Norjassa on havaittu tällä viikolla useita tunnistamattomia lennokkeja, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun). Norjan puolustusvoimat piti alueella samaan aikaan sotaharjoitusta.

– Suhtaudumme tähän vakavasti, kertoo prikaatinkomentaja Eldar Berli NRK:lle.

Norjan puolustusvoimien harjoitus päättyi tänään perjantaina. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun puolustusvoimat tekee havaintoja tunnistamattomista lennokeista harjoitustensa aikana. Havaintoja tehtiin myös marraskuussa.

– Havaintojen määrä on kaksinumeroinen. Siihen kuuluvat sekä omat havaintomme että siviilien tekemät havainnot, Berli sanoo.

Norjan puolustusvoimat ei ole yrittänyt pudottaa lennokkeja. Berli pitää sitä kuitenkin mahdollisena, mikäli vierailut jatkuvat. Hän ei halua arvailla, kuka urkkii tietoa harjoituksista lennokeilla.

– Mahdollisuuksia on monia. Riippumatta siitä, kuka asialla on, se on vaarallista. Ensinnäkin on laitonta tarkkailla sotilasharjoituksia, mikäli se on lennokkien tarkoitus, Berli huomauttaa.

– Toiseksi hallitsemme ilmatilaa harjoituksiemme yläpuolella yhteentörmäysten välttämiseksi. Emme voi tehdä sitä, jos harjoitusalueellamme on muita tahoja.

Berli kertoo harjoituksen sujuneen muuten hyvin.