Junat edelleen myöhässä iltapäivällä tapahtuneen onnettomuuden vuoksi

Käpylässä sattui perjantaina iltapäivällä henkilövahinko, minkä takia junaliikenteessä on ollut paljon myöhästymisiä ja peruutuksia.

Kotimaa
Paikallisjuna Ilmalan asemalla.
Derrick Frilund / Yle

Junaliikenteessä on edelleen myöhästymisiä ja peruutuksia Käpylässä iltapäivällä sattuneen onnettomuuden vuoksi. VR:n viestinnästä kerrotaan, että onnettomuus tapahtui keskellä vilkkainta perjantailiikennettä.

– Tämä aika on vilkkainta liikennöintiaikaa ja siellä raiteilla on ollut paljon lähiliikenteen ja kaukoliikenteen junia, joidenka kulkuun onnettomuus Käpylässä on vaikuttanut, kertoo viestintäasiantuntija Marja Merta.

Merta sanoo, että ruuhka-aikaan ajoittunut liikennesolmu aiheutti myös muita ongelmia liikenteelle.

– Onnettomuuden takia lähiliikennekalustoa jäi myöhään paljon. Sitten kun sitä saatiin tunnin päästä siirrettyä eteenpäin, niin se taas aiheutti ruuhkan Helsingin ratapihalle. Henkilökunta on myös joutunut odottamaan, koska he eivät ole myöhästymisien vuoksi päässeet vaihtamaan seuraaviin vuoroihin.

Junat ovat olleet perjantai-iltapäivänä myöhässä noin tunnin verran. Merran mukaan heijastusvaikutuksia nähdään vielä illan aikana.

– Liikennemäärät ovat nyt vähentyneet, niin saadaan liikennettä oikaistua pikku hiljaa.

Merta neuvoo, että tarkemmat tiedot myöhästyneistä junista voi katsoa VR:n nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun). HSL:n poikkeusinfon (siirryt toiseen palveluun) mukaan useita lähijunia on peruttu illan aikana.