Maanjäristyksessä on kuollut kuusi ihmistä Filippiineillä

Järistys sattui Mindanaon saarella ja sen ei odoteta aiheuttavan tsunamia.

maanjäristykset
Maanjäristys tuhosi rakennuksia Mindanaon saarella Filippiineillä 11. helmikuuta. Kuvassa on koulurakennus Surigaon kaupungissa.
Maanjäristys tuhosi rakennuksia Mindanaon saarella Filippiineillä 11. helmikuuta. Kuvassa on koulurakennus Surigaon kaupungissa.Erwin Mascarinas / AFP

Kuusi ihmistä on kuollut ja yli 120 loukkaantunut maanjäristyksessä Filippiinien eteläisellä Mindanaon saarella. Paikallisten viranomaisten mukaan myös useat rakennukset vaurioituivat ja sähköjä katkesi maanjäristyksen takia. Surigaon kaupungin lentokenttä suljettiin koska kiitotiehen oli tullut halkeamia.

Järistyksen seurauksena ihmiset viettivät yönsä puistoissa ja väestönsuojissa. Voimalinjat olivat poikki ja vedenjakelu häiriintyi. Maanjäristyksessä sortui yksi hotelli ja yksi silta. Myös Surigaon kaupungin lentokenttä suljettiin kiitolinjaan ilmestyneiden halkeamien vuoksi.

Maanjäristyksen voimakkuus oli 6,7 magnitudia ja sen keskus oli noin 10 kilometrin syvyydessä, raportoi Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus.

Maanjäristyksestä ei aiheutunut tsunamivaaraa.

Filippiinien maanjäristysviranomaiset kertoivat, että lähes sata jälkijäristystä on havaittu lauantaiaamuna.

Lähde: Reuters, AP