Hyppää sisältöön

Ruotsin ulkoministeriö ärähti: venäläisillä Twitter-tileillä ulkoministeristä hurjia kastrointihuhuja

Parjauskampanja saattaa liittyä ulkoministeri Margot Wallströmin lähestyvään tapaamiseen venäläisen virkaveljensä kanssa.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström. Kuva: Bernd von Jutrczenka / EPA

Ruotsin Moskovan-suurlähetystö varoittaa Ruotsin ulkoministeriötä venäläisillä Twitter-tileillä käynnissä olevasta disinformaatiokampanjasta, kertoo Aftonbladet-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Suurlähetystö on havainnut, että venäjänkielisillä sivuilla levitetään outoja huhuja Ruotsin ulkoministeristä Margot Wallströmistä.

Wallströmin kerrotaan mm. vaatineen, että kaikki valkoiset miehet pitäisi kastroida.

– Arkipäivää sivistyneessä maailmassa: Ruotsin ulkoministeri ehdottaa kaikkien valkoisten miesten kastroimista, Twitter-viestissä sanotaan.

Suurlähetystön lähettämässä raportissa kerrotaan, että kyseisellä Twitter-tilillä on lähes 30 000 seuraajaa. Suurlähetystö on vastannut viestiin lähettämällä tekstin: "Varoitus, väärää tietoa".

Wallströmin tiedottajan Pezhman Fivrinin mukaan vastaavanlaisia vääriä huhuja on levitetty ennenkin.

– Disinformaatio on ongelma ja sen kautta leviää paljon väärää tietoa Ruotsista ja ruotsalaisista poliitikoista. Joissakin tapauksissa on kyse viattomasta trollitoiminnasta, mutta joskus kyse on puhtaasta disinformaatiosta, jossa vääristellään ja halutaan antaa Ruotsista negatiivinen kuva, Fivrin sanoo.

Myös puolustusministeri Peter Hultqvistista on levitetty venäläisillä sivuilla vääriä huhuja.

Wallströmin on määrä tavata runsaan viikon kuluttua Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Twitter-kampanja saattaa liittyä tähän tapaamiseen, ounastelee Aftonbladet.

.
.