Hitlerin kaksoisolento hämmentää Itävallassa natsijohtajan syntymäkaupungissa

Adolf Hitleriä viiksineen muistuttava mies käyskentelee Hitlerin synnyinkodin edustalla.

kansallissosialismi
Kellertävä kivirakennus, jossa on kaari-ikkunat ja punainen katto.
Tässä talossa Hitlerin perhe asui muutamia viikkoja, ennen kuin poikavauva Adolf vanhempineen muutti toisaalla.Christian Bruna / EPA

Itävallan viranomaiset selvittävät tietoja, joiden mukaan Adolf Hitlerin kaksoisolento liikkuu natsijohtajan syntymäkaupungissa Braunau am Innissä. Miehen on kerrottu muistuttavan Hitleriä viiksineen, kampauksineen ja vaatteineen.

Mies on liikkunut erityisesti Hitlerin synnyinkodin edustalla. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia, joissa Hitleriltä näyttävä henkilö on ollut talon edustalla.

Noin 25–30-vuotiaaksi arveltu mies on viimeksi nähty paikallisessa kirjakaupassa selaamassa toisesta maailmansodasta kertovia lehtiä. Hän on esitellyt itsensä Harald Hitleriksi paikallisessa baarissa.

Hitlerin tai natsien hirmutöiden ihannointi on kielletty Itävallan laissa.

Hitler syntyi Braunau am Innissä, silloisessa Itävalta-Unkarissa 1889. Perhe muutti Linziin Hitlerin ollessa aivan pikkuvauva.

Vääntö Hitlerin kotitalon kohtalosta on jatkunut vuosikausia. Itävallan parlamentti hyväksyi äänestyksessään joulukuussa Hitlerin kotitalon pakkolunastamisen.

Valtio oli vuokrannut taloa vuodesta 1972 saakka, jotta sen käyttöä voitaisiin kontrolloida. Talon edustalla on ollut natseja ihannoivia turisteja tuon tuosta. Talo aiottiin jo purkaa, mutta historiallinen rakennus päätettiin myöhemmin muuttaa asunnoiksi.

Lähde: Reuters