1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mossack Fonseca

Mossack Fonsecan perustajat pidätettiin korruptioepäilyistä

Niin sanotuista Panama-papereista kuuluisuuteen nousseen asianajotoimisto Mossack Fonsecan perustajien pidätykset liittyvät Brasilian valtiollisen Petrobras-öljy-yhtiön korruptiotutkintaan

Asianajotoimisto Mossack Fonsecan toimisto Panaman pääkaupungissa Panamássa. Kuva: Alejandro Bolivar / EPA

Kaksi panamalaisen lakifima Mossack Fonsecan perustajaa on pidätetty lauantaina. Pidätettyjä Jürgen Mossackia ja Rámon Fonsecaa syytetään rahanpesusta tapauksessa, joka liittyy laajaan korruptioskandaaliin Brasiliassa.

Pidätyksestä kertoi Panaman yleisen syyttäjän toimisto. Pidätykset liittyvät Brasilian valtiollisen Petrobras-öljy-yhtiön korruptiotutkintaan, joka tunnetaan nimellä operaatio Autopesu (Operação Lava Jato). 

Yleinen syyttäjä Kenia Porcell sanoi toimittajille, että tähänastiset todisteet viittaavat siihen, että ”kyseinen panamalainen yritys on piilottanut rahoja, jotka ovat tulleet epäilyttävistä lähteistä”.

Lisäksi Kenia Porcell kertoi, että tapausta on tutkittu vuoden ajan, ja apua siihen on saatu Brasiliasta, Perusta, Ecuadorista, Kolumbiasta, Sveitsistä ja Yhdysvalloista. Mossack Fonsecan perustajien asianajajan mukaan todisteet miehiä vastaan ovat heikot.

Niin sanotuista Panama-papereista kuuluisuuteen nousseen asianajotoimisto Mossack Fonsecan toimistoihin tehtiin tällä viikolla kotietsintöjä, joissa selvitettiin toimiston yhteyksiä brasilialaiseen rakennusyhtiö Odebrechtiin. Fonseca on kiistänyt yrityksen yhteydet Odebrechtiin, joka on myöntänyt lahjoneensa Panaman viranomaisia.

Lähde: Reuters