1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Alkavan viikon pääaiheet: Grammyt jaossa, abit viettävät penkkareita, ystävänpäivä on tiistaina ja etelän koululaiset pääsevät hiihtolomalle perjantaina

Lisäksi ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailut jatkuvat Itävallassa.

Kotimaan uutiset
Adele
AdelePaul Buck / EPA

Kumpi on Grammy–kuningatar, Beyoncé tai Adele?

Grammy-gaalassa jaetaan ensi yönä Yhdysvaltojen arvostetuimmat musiikkialan palkinnot. Palkinnot jaettaan nyt 59. kerran ja nyt mukana on ensimmäisen kerran artisti, joka ei ole koskaan julkaissut yhtään fyysistä albumia. Ennakkokaavailujen mukaan gaalan kuningattaren tittelistä kilpailevat Beyoncé tai Adele

Ystäviä ja sydämiä tiistaina

Ystävyyden ja romantiikan ystävät saavat laittaa kaiken peliin tiistaina. Maailmalla päivä on rakastavaisten juhlaa, mutta meillä Suomessa se on lähinnä ystävyyden päivä. Kalentereissa se on ollut vuodesta 1996, ja nykyään se on hyvin suosittu korttiensaamispäivä.

Sydän
Arja Lento / Yle

Abit ottavat ilon irti torstaina

Vielä alkuviikolla abit rutistavat kuullunymmärtämiskokeet läpi ja sitten on 12 vuotta kestäneen koulunkäynnin päättymisen juhlan aika, penkkaripäivä. Ylioppilaskirjoituksen jatkuvat maaliskuun toisella viikolla. Perjantaina taas on lukion kakkosluokkalaisten aika juhlia sitä, että he ovat koulun vanhimpia.

Penkkarit Lappeenrannassa
Petri Kivimäki / Yle

Sukset esille – tai sitten ei

Perjantaina alkaa myös eteläsuomalaisten hiihtolomaviikko. Viikolla 8 lomalla ovat Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan sekä Ahvenanmaan koululaiset. Seuraavalla viikolla lomalle pääsevät Väli-Suomen koululaiset. Viikolla 10 ovat vuorossa Itä- ja Pohjois-Suomen koululaiset.

Saariselkä hiihto kausi alku lokakuu 2014
Yle

Kaisa Mäkäräisen hiihtoa saa jännittää vielä monta kertaa

Myös ampumahiihdon ystävillä riittää jännitettävää. Kilpailut jatkuvat Itävallassa aina sunnuntaihin 19. helmikuuta saakka. Tärkeimmät päivät suomalaisittain ovat keskiviikko, kun vuorossa on naisten normaalimatkan kilpailu ja sunnuntai, kun kilpailut päättyvät yhteislähtökilpailuihin.

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenAOP

Yhdysvalloissa odotetaan uutta erää maahantulokiistassa

Yhdysvalloissa odotetaan uutta erää maahantulokiellosta, kun presidentti Donald Trumpin on määrä antaa uusi aihetta koskeva asetus alkuviikosta. Lisäksi Trumpin hallinto jatkaa oikeudellisia toimia aiemman kiellon saamiseksi uudelleen voimaan.

Donald Trump mikrofonin takana, osoittaa sormelle eteenpäin.
Donald Trump.Michael Reynolds / EPA
Lue seuraavaksi