1. yle.fi
  2. Uutiset

Hampurin lentokentän aine oli todennäköisesti pippurikaasua – viranomaiset arvelevat kepposta

Kaikkiaan 68 ihmistä hoidettiin oireiden vuoksi. Heistä yhdeksän vietiin sairaalahoitoon.

Hampurin lentokenttä
matkustajat jonottavat matkavaroineen lentokentällä
Lentomatkan alku on usein täynnä stressiä. Hyvä ennakkovalmistelu ja opasteiden säännöllinen seuraaminen auttavat kuitenkin pitkälle.Daniel Reinhardt / EPA

Hampurissa evakuoinnit lentokentällä aiheuttanut aine oli todennäköisesti pippurikaasua, sanoi pelastuslaitoksen tiedottaja. Bild-lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) kentältä löytyi tölkki, jossa kaasua oli ollut.

Hampurin pelastuslaitoksen tiedottaja sanoi tiedotusvälineille, että kyseessä saattoi mahdollisesti olla kepponen. Vastaavia tapauksia on tehty paikallisissa kouluissa, ja sen jälkeen kaasua on vapautettu julkisilla paikoilla, sanoi tiedottaja Norbert Kusch DPA:n mukaan.

Viranomaisten mukaan kyse ei ollut terrorismista.

Kaikkiaan 68 ihmistä hoidettiin oireiden vuoksi. Heistä yhdeksän vietiin sairaalahoitoon, kertoo pelastuslaitos. Evakuoituja matkustajia oli noin 1 500, sanoo NDR. (siirryt toiseen palveluun)

Levisi ilmastoinnin kautta

Useat ihmiset alkoivat valittaa huonovointisuutta, hengitysvaikeuksia ja silmä-ärsytystä lentokentän turvatarkastuksissa alkuiltapäivällä. Kentän terminaalit evakuoitiin, kun ärsyttävä aine pääsi leviämään ilmastointien kautta.

Tutkimuksissa turvatarkastuspisteen läheltä roskakorista löytyi tölkki, jossa kaasua oli ollut. Viranomaiset arvelevat jonkun henkilön pudottaneen tölkin sinne. Pidätyksiä ei ole tehty.

Lentokenttä saatiin avattua uudelleen reilun tunnin kuluttua tapahtumien alkamisesta, noin varttia vaille kolme iltapäivällä Suomen aikaa.

Hampurin lentokenttä on Saksan viidenneksi suurin ja palvelee yli miljoonaa matkustajaa kuukausittain.

Myös Suomessa Helsinki-Vantaan lentokentällä sattui loppuvuodesta tapaus, jossa poliisin viallinen kaasusumute aiheutti hengitysongelmia.

_Päivitetty 12.2.2017 kello 19.37: Viranomaiset epäilevät syyksi kepposta. _

Lue seuraavaksi