Ammattiosasto: Työnantaja syyllistynyt työsyrjintärikokseen? – Kokkolan Bolidenistä tutkintapyyntö

Ammattiosasto 135 on jättänyt työnantajastaan Boliden Kokkolasta tutkintapyynnön poliisille. Poliisia pyydetään selvittämään, onko työnantaja tehnyt työsyrjintärikoksen. SAK pitää tilannetta harvinaisena.

työhyvinvointi
Boliden Kokkolan pääluottamusmies Petri Partanen.
Pääluottamusmies Petri Partanen.Kalle Niskala / Yle

Boliden Kokkolan pääluottamusmiehen mukaan epäilty työsyrjintärikos syntyi siinä yhteydessä, kun parikymmentä elektrolyysiosaston työntekijää marssi ulos kesken työpäivän kiinnittääkseen huomiota huonoon työilmapiiriin.

Ulosmarssipäivänä työnantaja ilmoitti, että ulosmarssijoille on luvassa varoitukset.

pääluottamusmies Petri Partanen

Pääluottamismies Petri Partasen mukaan ammattiosaston järjestämään mielenilmaukseen osallistuneita työntekijöitä yritettiin uhkailemalla saada palaamaan takaisin töihin. Osallistujille jaettiin myös varoituksia.

– Ulosmarssipäivänä työnantaja ilmoitti, että ulosmarssijoille on luvassa varoitukset. Sanoin, että se ei ole oikea tapa toimia, jos pahasta mielestä marssimisesta annetaan varoituksia. Seuraavana päivänä varoituksia alettiin jakaa. Minä muistutin kirjallisesti työnantajaa työntekijöiden lakko-oikeudesta. Oikeus tulee kansainvälisestä ILO-sopimuksesta ja perustuslaista, joilla järjestäytymisvapaus on työntekijöille taattu, kertoo Partanen.

"Erittäin harvinaista"

SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto pitää näin kärjistynyttä tilannetta erittäin harvinaisena suomalaisessa työelämässä. Hänen mukaansa uhkailua esiintyy joskus, mutta poliisille asti asia menee erittäin harvoin.

– Yleensä työnantajat ymmärtävät, että lakkoilu on laillinen tapa ilmaista mielipide.

Boliden Kokkolan pääluottamusmies Petri Partanen valottaa taustoja:

Yleensä työnantajat ymmärtävät, että lakkoilu on laillinen tapa ilmaista mielipide.

lakimies Anu-Tuija Lehto

– Kyseessä on monta vuotta jatkunut ilmapiiriä huonontanut asia. Työntekijät kokevat, että he eivät ole voineet vaikuttaa työnsä kehittämiseen. Työn kehittäminen on ollut yksipuolista. Voidaan käyttää jopa sanelupolitiikka-termiä tässä asiassa. Kun tällainen jatkuu monta vuotta, niin näin ikävä lopputulos syntyi.

Työntekijäpuoli on konsultoinut asiassa Metalliliittoa, jonka jäsen ammattiosasto 135 on. Liiton mukaan työnantajan käytös antaa aiheen rikosilmoituksen tekemiseen.

Saman pöydän ääreen

Pääluottamismies arvioi, että tapahtumien jälkeen työilmapiiri elektrolyysiosastolla on pelokas. Töitä pitäisi kuitenkin pystyä jatkamaan.

– Pitää vain yrittää normaalisti jatkaa ja ottaa asiat asioina, eikä henkilökohtaisina, miettii Partanen.

Viime kädessä työnantaja on vastuussa työilmapiiristä.

lakimies Anu-Tuija Lehto

SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto opastaa, että tulehtuneessa työilmapiirissä ainoa vaihtoehto on istua alas keskustelemaan. Jos ulkopuolisia tarvitaan neuvottelupöytään, yleensä liitot voivat tulla apuun. Myös työterveyshuolto ja työsuojelupiirikin voivat auttaa.

– Pitkään jatkunutta tilannetta on vaikea ratkaista. Yleensä, jos työilmapiiri on huono, mistään ei päästä yksimielisyyteen. Jos taas ilmapiiri on hyvä, isoistakin ongelmista päästään sopuun, tietää Lehto.

– Viime kädessä työnantaja on vastuussa työilmapiiristä. Jos työntekijöillä on olo, ettei heitä kuunnella, pitää tehdä selvitys siitä, mitä voitaisiin tehdä toisin.

Pääluottamusmies Petri Partanen myöntää, että tutkintapyynnön jättämisen jälkeen on tullut nukuttua huonosti:

– Mietin, että olisinko itse voinut tehdä jotain toisin. Mutta kyllä tämä on johtunut työnantajan politiikasta ja on vain seuraus siitä asiasta, summaa Partanen.

Kuvassa Bolidenin pihaa aidan takaa
Juha Kemppainen / Yle

"Asia hoidetaan sisäisesti"

Boliden Kokkolan toimitusjohtaja Jarmo Herronen kommentoi iltapäivällä, että hänen mielestään työntekijäpuoli on antanut tilanteesta liian yksipuolisen kuvan, mutta hän ei siltikään halua kommentoida asiaa julkisesti.

Herronen kertoo, että asia hoidetaan sisäisesti. Hänen mukaansa työnantaja sai tiedon tutkintapyynnöstä median kautta maanantaina 13.2.

Juttua on täydennetty 13.2. kello 13:35 työnantajan kommenteilla.