Hyppää sisältöön

Palkkamurhaajan seksuraalirikostuomio ei muuttunut hovioikeudessa

Oulusas tapahtuneesta palkkamurhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu mies syyllistyi myös kahteen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Hovioikeus ei muuttanut murhasta tuomitun miehen seksuaalirikostuomiota. Kuva: Yle

Oulussa Rajakylässä tapahtuneesta palkkamurhasta elinkautisen vankeustuomion saaneen miehen seksuaalirikostuomio ei muuttunut Rovaniemen hovioikeudessa.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen huhtikuussa 2016 kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Käräjäoikeus katsoi, että aikaisempi elinkautinen vankeusrangaistus on riittävä rangaistus myös näistä teoista.  Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut myöskään maksettavaksi tuomittuja vahingonkorvauksia. Seksuaalirikokset tapahtuivat vuosina 2011 - 2012.

Siikajoelta kotoisin oleva mies surmasi Oulun Rajakylässä helmikuussa 2013 oululaisen taksimiehen. Oulun käräjäoikeus tuomitsi huhtikuussa 2014 miehen murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Ulkomaalaistaustainen mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen yllytyksestä murhaan. Uhri oli ulkomaalaistaustaisen miehen ex-puolison miesystävä.

Miehet valittivat käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, joka ei muuttanut tuomiota. Miehet hakivat korkeimmalta oikeudelta valituslupaa, mutta sitä ei myönnetty. 

.
.