Markku Pakkanen: Kiistelty moottoripyörävero voi lähteä uuteen valmisteluun

Kansanedustaja toivoo kuitenkin, että hallitus hautaisi esityksen moottoripyöräverosta lopullisesti.

moottoripyörät
Markku Pakkanen Manskilla Kouvolan keskustassa 13.2. 2017
Keskustan kansanedustaja Markku Pakkanen Manskilla Kouvolan keskustassa.Ville Pisto / Yle

*KOUVOLA *Hallituksen suunnittelema moottoripyörävero saattaa lähteä uuteen valmisteluun, arvioi keskustan kouvolalainen kansanedustaja Markku Pakkanen. Pakkanen uskoo, että veroesitykseen on luvassa suuria muutoksia kevään aikana.

– Se pohjaesityskin oli niin vajavainen, että se lähtee uuteen valmisteluun ja suuria muutoksia on odotettavissa siihen veroesitykseen tämän kevään aikana.

Viime viikolla kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat ilmoittivat, etteivät kannata kiisteltyä moottoripyöräveroa.

– On kyseenalaista, että toteutuuko esityksessä kerrottu verotuotto. Lisäksi verosta on haittaa moottoripyöräharrastuksen kannalta, ja se ei ole oikeudenmukainen, kun se perustuu omistajuuteen, sanoo Markku Pakkanen.

Pakkasen mukaan on myös mahdollista, että hallitus vetää esityksen kokonaan pois. Verkkosivuillaan kansanedustaja kertoo (siirryt toiseen palveluun) harrastavansa moottoripyöräilyä.

– Itsekin kannatan sitä, että esitys vedetään kokonaan pois. Mutta aina kun hallituspuolueet tekevät esityksen, joka kerta esitys käsitellään perusteellisesti ja perustellusti vedetään pois.