Ahlaisten kiistellyt tuulivoimalat rakennettaisiin Mäntyluodon telakalla

Lammin tuulipuisto on ollut vakavassa vastatuulessa, mutta voimalayhtiöt ovat silti sopineet aiesopimuksen niiden rakentamisesta.

Meri-Pori, Pori
Tuulivoimalan siivet , Itäiseen Ouluun olisi suunnitteilla runsaan 265 megawatin tullivoimapuiston. Puolustusvoimat ei hyväksy hanketta.
Lammin tuulipuiston kaavasta päätetään helmikuussa valtuustossa.Vesa Vaarama / Yle

Porin Lammin kiistellyt tuulivoimalat rakennetaan Technip Offshoren telakalla Mäntyluodossa, jos valtuusto hyväksyy voimaloiden rakentamisen.

Voimalayhtiöt A. Ahlströmin kiinteistöyhtiö ja Satawind ovat solmineet Technipin kanssa aiesopimuksen voimaloiden suunnittelusta, rakentamisesta ja pystytyksestä. Voimalat olisivat uudentyyppisiä ja ne voitaisiin pystyttää ilman nostureita.

Voimaloiden suunnittelu ja rakentaminen työllistäisi puoleksitoista vuodeksi ainakin 60 työntekijää ja 5–6 suunnittelijaa. Kokonaisuudessaan 18 voimalan pystytys työllistäisi väkeä noin 200 henkilötyövuoden verran. Hankkeen kotimaisuusaste olisi tuulivoimayhtiöiden mukaan yli 50 prosenttia.

Kiistelty kaava

Aiesopimus tulee voimaan vain, jos valtuusto hyväksyy tuulivoimaloille suunnitellun osayleiskaavan. Kaava on ollut voimakkaassa vastatuulessa.

Porin valtuusto olisi hylännyt kaavan jo syksyllä, mutta Ahlström ja Satawind pyysivät lisäaikaa. Äskettäin kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että se hylkäisi tuulipuiston kaavan seuraavassa kokouksessaan.

Technipin telakalla Mäntyluodossa on viime aikoina ollut pulaa töistä. Suuri osa henkilökunnasta on lomautettuna, sillä telakan päätuotteet eli öljynporauksen tuotantolautat eivät ole viime vuosina tehneet kauppaansa hiljenneillä markkinoilla.