Hyppää sisältöön

Lauttamaksujen peruminen kerää kiitosta Varsinais-Suomen kansanedustajilta

Varsinais-Suomen keskustalaiset ovat hyvin tyytyväisiä liikenneministerin ratkaisuun. Saaristoliikenteen säilyminen maksuttomana kerää kiitosta myös SDP:stä.

Yhteysalus Otava liikennöi Kotkan edustan saarille. Kuva: Juha Korhonen / Yle

Keskustan kansanedustajat Annika Saarikko, Olavi Ala-Nissilä ja Esko Kiviranta iloitsevat oman puolueensa liikenneministerin Anne Bernerin päätöksestä säilyttää saariston yhteysalusliikenne maksuttomana. Varsinais-Suomen keskustaedustajat kertovat tiedotteessaan ministerin kuunnelleen alueen asukkaita ja yrittäjiä.

Edustajat toivovat, että tulevat maakunnat ottavat myös saarelaiset huomioon, kun vastuu saaristoliikenteestä siirtyy niille vuoden 2019 alusta.

SDP:ltäkin kehut peruutukselle

SDP:n varsinaissuomalaiset kansanedustajat Ilkka Kantola ja Katja Taimela viestittävät tyytyväisyyttään ministeriön ilmoitukseen maksukokeilun perumisesta. Samalla he kuitenkin toivovat hallituksen peruvan myös kaavaillut vene- ja moottoripyöräverot.

Myös kotkalainen SDP-edustaja Sirpa Paatero lähetti oman tiedotteen, jossa hän huomauttaa, että uudet maksut olisivat asettaneet kansalaiset eriarvoiseen asemaan asuinpaikan perusteella.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson puolestaan muistuttaa, että Suomen kokoisessa maassa ihmisiä pitää kannustaa asettumaan myös saaristoon.

Myös ministeri Orpo on epäillyt kokeilua

Kokoomuslainen valtiovarainministeri Petteri Orpo vertasi marraskuussa lauttaliikennettä maantiehen ja sanoi haluavansa perehtyä kokeiluesitykseen tarkemmin. Lähtökohtaisesti hän oli kuitenkin maksuttomuuden kannalla.

Maksukokeilun oli tarkoitus alkaa huhtikuun alussa.