Kansanedustajavieras Sofia Vikman on huolissaan nuorten tulevaisuudesta

Sofia Vikmanin mielestä jokaisella lapsella ja nuorella pitäisi olla ainakin yksi mieluisa harrastus.

syrjäytyminen
Kansanedustaja Sofia Vikman Yle Tampereen toimipaikassa.
Antti Eintola Yle

Nuorisotyö on läheinen aihe kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikmanille. Erityisen huolissaan hän on nuorten työttömyydestä, joka varsinkin Tampereella on huolestuttavan korkea.

Yle Tampereen studiossa maanantaina vieraillut kansanedustaja muistuttaa, että kansakunnan tulevaisuus riippuu siitä, miten hyvin nuorilla menee.

– Meillä ei ole varaa siihen, että yksikään nuori syrjäytyy pysyvästi työelämästä ja koulutuksesta, Sofia Vikman painottaa.

OECD:n tilastojen mukaan Suomessa joka viides nuori mies on vailla työtä tai koulutusta. Sofia Vikmanin tilannetta pyritään parantamaan takuujärjestelmillä, joilla kehitetään muun muassa ammatillista koulutusta.

– Uusi koulutussopimus tarjoaa mahdollisuuden ammattitutkinnon suorittamiseen pääosin käytännön töitä tekemällä, Sofia Vikman toteaa.

Kuntatasolla kansanedustaja kaipaisi takuita myös harrastusmahdollisuuksiin. Jos jokaisella lapsella ja nuorella on ainakin yksi mieluinen harrastus, syrjäytymisen ehkäisyssä ollaan pitkällä.

Voit kuunnella Vikmanin haastattelun Yle Areenasta.

Pirkanmaan kansanedustajat ovat syksyn ja kevään aikana kukin vuorollaan Yle Tampereen vieraana. Jutut kuullaan radiossa taajuudella 99,9 mHz maanantaisin kello 16.30 jälkeen. Yle Areenassa keskusteluista julkaistaan pidempi versio.

Juttua korjattu 16.2. kello 19.07: Tarkennettu tilastotietoa joka viidenneksi nuoreksi mieheksi. Aiemmin jutussa luki, että joka viides nuori.