1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Salon uusi kaupunginjohtaja käy työhön "nöyrin mutta päättäväisin mielin"

Suurimmat haasteet liittyvät Salon talous- ja elinvoimakysymyksiin. Inna aikoo asua ainakin osittain Salossa.

kaupunginjohtajat
Lauri Inna
Laura Hossi / Yle

Salon uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna veti Hattulassa kunnanhallituksen kokousta samaan aikaan, kun Salossa hänestä leivottiin kaupunginjohtajaa valtuuston äänestyksellä. Maanantai-iltana Inna ajoi Hattulasta Turkuun, mutta tiistaina hän jo koukkaa nykyiselle työpaikalleen Salon kautta.

– Tunnelmat ovat hyvät. Täytyy kiittää Salon kaupunkia luottamuksesta. Aloitan työn nöyrin mutta päättäväisin mielin, Inna kertoo.

Kärkiteemoina ovat Nokian tai Microsoftin jälkeiset haastavat talouskysymykset.

Lauri Inna

Salon valtuuston äänestys uudesta kaupunginjohtajasta oli tiukka. Inna päihitti lopulta Raaseporin kaupunginjohtaja Tom Simolan äänin 28–23.

Kärkiteemoina talouskysymykset

Haasteita Salon kaupunginjohtajan työssä riittää. Suurimmat liittyvät tulevan johtajan Lauri Innan mukaan talous- ja elinvoimakysymyksiin.

Otetaan asiat asioina ja positiivisuuden kautta.

Lauri Inna

– Kärkiteemoina ovat Nokian tai Microsoftin jälkeiset haastavat talousasiat. Toisaalta Salon elinkeinopohjassa voi nähdä monta valoisaa puolta. Rakenteellisia haasteita elinkeinopuolella riittää. Tilanne on vaikuttanut myös kunnan talouteen viime vuosien aikana kokonaiskuvaa ja rakennetta heikentävästi.

Muutto Saloon edessä

Lauri Innan uusi työ Salossa alkaa aikaisintaan kesällä. Nykyinen kaupunginjohtaja Antti Rantakokko on jäämässä eläkkeelle elokuussa. Muutto Saloon on edessä.

– Lähtökohta on, että kaupunginjohtaja asuu tavalla tai toisella kaupungissaan. Monia vaihtoehtoja on. Henkilökohtaisesti tulen asumaan paljon siellä.

Innan perhe asuu jatkossakin Turun Hirvensalossa, mutta isän työpaikka on jatkossa lähempänä Turkua kuin aiemmin.

– Lähden työhöni iloisin mielin, vaikka haasteet ovat kovat. Otetaan asiat asioina ja positiivisuuden kautta, Inna toteaa.

Lue seuraavaksi