Kotkan leffateatterit muuttavat kauppakeskuksen katolle

Kauppakeskus Pasaatin katolle rakennetaan lisäosa elokuvateatterille.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
kauppakeskus Pasaati
Satu Krautsuk / Yle

Kotkan elokuvateatterit muuttavat kauppakeskus Pasaatiin. Kotkan Leffojen teatterit Kinopalatsi ja Trio 123 siirtyvät Pasaatiin rakennettavaan lisäosaan keväällä 2018. Rakennustyöt käynnistyvät lähiaikoina. Elokuvamaailma rakennetaan kauppakeskuksen toisen kerroksen katolle. Korkeimmillaan teatteri on seitsemän metrin korkuinen. Investointi on kolme miljoonaa euroa.

Asiakaspaikkojen määrä lisääntyy hieman. Uuteen elokuvateatteriin tulee neljä salia, joihin mahtuu yhteensä 445 asiakasta. Suurin saleista on 250-paikkainen. Lisäksi tulossa on pienemmät 70- ja 100-paikkaiset salit. Kaikkein pienin on 25-paikkainen VIP-sali. Elokuvateattereihin tulee uudistettu ääni- ja katselutekniikka sekä uudet kalusteet. Teatteri toteutetaan ns. kelluvarakenteiseksi, eli sen äänet eivät kantaudu kauppakeskukseen.

Kotkan Leffat toimii nykyään kahdessa eri tilassa.

Alkujaan kabareeteatteriksi suunniteltu Kinopalatsi valmistui 1920-luvulla. Elokuvateatteriksi se muuttui vuonna 1998. Tero Lindqvist on ollut omistajana vuodesta 2008. Paikkoja on yhteensä 270.

Trio 123 on kolmisalinen teatteri Kotkankadulla. 99- ja 40-paikkaisten salien lisäksi Trio 123:ssa on yksi 22-paikkainen VIP-sali esimerkiksi yksityisnäytöksiä varten.

Molemmissa teattereissa on runsaasti portaita. Uudet tilat rakennetaan esteettömiksi.