Lue Trumpin avustajan erokirje – "Annoin valitettavasti varapresidentille ja muille epätäydellistä tietoa"

Neuvonantaja jättää tehtävänsä kiistanalaisten Venäjän suurlähettilään kanssa käytyjen puhelinkeskustelujen takia.

Donald Trump
Kuvakaappaus Michael Flynnin erokirjeestä.
Monet yhdysvaltalaislehdet, kuten New York Times, jakoivat Michael Flynnin erokirjeen nettisivullaan.nytimes.com / assets.documentcloud.org

13. helmikuuta 2017

"Virkatehtävissäni aloittavana turvallisuusneuvonantajana kävin useita puhelinkeskusteluja ulkomaisten kollegojeni, ministereiden ja suurlähettiläiden kanssa. Näiden keskustelujen tarkoitus oli sujuvoittaa vallanvaihtoa ja aloittaa tarpeellisten suhteiden rakentaminen presidentin, hänen neuvonantajiensa ja ulkomaisten johtajien välillä. Tällaiset puhelut ovat tavallinen käytäntö tämän mittaluokan vallanvaihdoissa.

Tapahtumien nopean etenemisen takia annoin valitettavasti varapresidentille ja muille epätäydellistä tietoa näistä puhelinkeskusteluista Venäjän suurlähettilään kanssa. Olen pyytänyt vilpittömästi anteeksi presidentiltä ja varapresidentiltä, ja he ovat hyväksyneet anteeksipyyntöni.

Koko 33-vuotisen kunniakkaan sotilasurani aikana sekä tehtävässäni turvallisuusneuvonantajana olen aina hoitanut tehtäväni äärimmäisen tinkimättömästi ja rehellisesti niitä kohtaan, joita olen palvellut, Yhdysvaltain presidentti mukaan lukien.

Jätän eroilmoitukseni ylpeänä siitä, että olen palvellut maatamme ja Amerikan kansaa näin arvokkaasti.

Olen myös erittäin kiitollinen, että olen saanut palvella presidentti Trumpia. Hän on vain kolmessa viikossa antanut Yhdysvaltain ulkopolitiikalle perustavanlaatuisen uuden suunnan, jonka avulla palautetaan Yhdysvaltain johtajuus maailmassa.

Kun poistun tehtävästäni palveltuani maatani jälleen kerran, haluan kiitää presidentti Trumpia hänen henkilökohtaisesta lojaaliudestaan. Samoin haluan kiittää ystävyydestä niitä, joiden kanssa kävimme läpi kovan kampanjataistelun, haastavan vallanvaihtojakson ja ensimmäiset päivät presidenttinä.

Tiedän, että presidentti Donald J. Trump ja varapresidentti Mike Pence sekä heidän kokoamansa upea tiimi jäävät historiaan yhtenä parhaista Yhdysvaltain historiassa. Uskon vakaasti, että amerikkalaisia palvellaan hyvin myös tulevaisuudessa, kun he kaikki työskentelevät tehdäkseen Amerikasta jälleen suuren."

Michael T. Flynn LTG (Ret)
Presidentin avustaja / turvallisuusneuvonantaja

Lue Flynnin erosta tästä.