Presidenttipari Pirkanmaalla – katso, missä voit bongata Niinistön ja Haukion

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee puolisonsa Jenni Haukion kanssa tänään keskiviikkona mm. Rekrymessuilla, Vapriikissa ja.Serlachius-museo Göstassa.

Tasavallan presidentti
Presidenttipari ja yleisö.
Presidenttipari aloitti maakuntavierailusarjan helmikuun alussa LapistaMinna Aula / Yle

Presidentti Sauli Niinistö vierailee puolisonsa Jenni Haukion kanssa Tampereella ja Mänttä-Vilppulassa keskiviikkona. Vierailu on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Tampereella presidentti Niinistö avaa kello 11.30 rekrytointi- ja koulutustapahtuma Rekrytorin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Nuorille suunnatussa tapahtumassa yritykset, yhteisöt ja oppilaitokset esittelevät avoimia työ- ja opiskelupaikkoja. Presidentin kanslian tiedotteen mukaan presidenttipari tutustuu eri messuosastoihin sekä Koulutoriin, jossa on opiskelijoiden työnäytöksiä.

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat myös Museokeskus Vapriikissa, jossa he tapaavat Pajarin sotaveteraaneja ja tutustuvat Pajarin pojat -näyttelyyn. Näyttely kertoo talvi- ja jatkosotiin osallistuneista pohjoishämäläisistä sotilaista ja heidän kokemuksistaan.

Mänttä-Vilppulassa presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat kansalaisia Mäntän torilla kello 16.30. Lisäksi he vierailevat Serlachius-museo Göstassa, jossa on esillä Marita Liulian Kultakausi-näyttely. Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä juhlistava näyttely sisältää muun muassa muotokuvia uus- ja kantasuomalaisista ja Suomen luontoa käsitteleviä teoksia.

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki maakunnat. Seuraavat matkat suuntautuvat Päijät-Hämeeseen 22. helmikuuta, Kymenlaaksoon 28. helmikuuta sekä Pohjois-Savoon 19. maaliskuuta.

Yle Tampere seuraa presidenttiparin maakuntavierailua päivän aikana radiossa, televisiossa, netissä ja somessa.