Matalan kynnyksen poliklinikka herättänyt kiinnostusta – "erittäin hyvä toimintatapa"

Länsi-Pohjan keskussairaalan kuntoutusyksikön tuore palvelu on onnistunut tavoittamaan heidät, joilla ei ole mahdollisuutta kääntyä työterveyshuollon puoleen.

terveyspalvelut
Sairaalan edusta.
Iines Jakovlev / Yle

Työterveyshuollon ulkopuolella olevilla ihmisillä on ollut viime syksystä saakka mahdollisuus saada arvio omasta työkyvystään ilmaiseksi. Palvelu on tarkoitettu esimerkiksi irtisanotuille ja yritystoiminnan lopettaneille.

Työterveyshuollon ulkopuolelle pudonneita autetaan Länsi-Pohjan keskussairaalassa niin sanotulla matalan kynnyksen poliklinikalla.

Moniammatillinen työryhmä on ottanut tähän mennessä vastaan kolmisenkymmentä asiakasta. Ryhmään kuuluva kuntoutussuunnittelija Marja-Leena Viinamäki näkee tiimityön olleen hedelmällistä.

– Siinä haastattelutilanteessa meiltä voi olla monenlaista kysyjää ja haastattelijaa. Siellä on kuntoutusohjaaja, kuntoutussuunnittelija, psykologi ja kuntoutusylilääkäri, jotka pitävät vuoron perään vastaanottoa. Kyllä meillä ainakin tiimi kokee, että tämä on erittäin hyvä toimintatapa, Viinamäki toteaa.

Syyskuussa aloittanut klinikka saa pian ensimmäiset asiakaspalautteensa. Viinamäen mukaan tähän mennessä vastaanotolla käyneitä on osattu tavalla tai toisella auttaa.

– Varmaan tämmönen matalan kynnyksen toiminta jatkossa sitten kyllä laajenee, uskoisin näin.