Harjun stadionin remontti alkaa ensi kesänä

Harjun stadion yleisurheilun suorituspaikat peruskorjataan vastaamaan kansainvälisen yleisurheiluliiton vaatimuksia. Urheilukentällä uusitaan juoksuratojen pinnoitteet sekä muut suorituspaikat pituushypystä moukarintyöntöön.

liikuntatilat
YLE Keski-Suomi / Jussi Lindroos

Jyväskylän Harjun stadionia kunnostetaan ja toimintoja monipuolistetaan ensi kesänä alkavassa remontissa. Yleisurheilun suorituspaikat peruskorjataan vastaamaan kansainvälistä tasoa.

– Remontin suurimmat haasteet muodostaa sää. Jos sataa, työt viivästyvät, kertoo kunnossapitorakennuttaja Jouni Vilkman Jyväskylän kaupungilta.

Harjun remontti maksaa noin miljoona euroa.

Suorituspaikkojen remontin lisäksi suunnitelmissa uuden katsomon rakentaminen stadionin itäpuolelle ja nykyisen katsomon laajentaminen ja kattaminen. Katsomoremontin hinta kohoaa kahteen - kolmen miljoonaan euroon.

– Onhan se ollut vähän häpeäpilkku, että stadionia ei ole aikaisemmin laitettu kuntoon. Se on kuitenkin rakennettu jo vuonna 1926.

Vuoden 2018 Kalevan kisat katsotaan vielä osittain väliaikaisista katsomoista, sillä katsomorakentaminen on kaavailtu vuosille 2019-2020.

– Kalevan kisoihin joudutaan tekemään ehkä noin 3 000 väliaikasta katsomopaikkaa, koska uusi katsomo ei ole vielä valmis. Haastava homma sekin, sanoo Vilkman.